СамокоВест

И самоковските гимназисти станаха мениджъри за един ден

Споделете ни в

Ученици от трите гимназии се включиха в националната инициатива „Мениджър за един ден”.

Кампанията бе открита от президента Росен Плевнелиев. Според президента, не може да има успешна компания, която да не е отворила вратите си за младите, образованите, иновативните. Няма как да е успешна една компания, която да не използва достиженията на науката и съвременните технологии. „ Младите хора гъмжат от идеи и тези идеи трябва да намерят своята реализация”, каза Росен Плевнелиев.

А в това отношение самоковските ученици не отстъпват на връстниците си и те многократно са го доказвали с участието си в регионални, национални и международни състезания и инициативи. Бъдещите мениджъри се изявиха в различни направления на бизнеса, в държавни и общински институции и в неправителствени организации.

В общинската администрация младите хора бяха посрещнати от кмета Владимир Георгиев. Негов заместник за един ден стана единадесетокласничката от ПТГ„ Никола Вапцаров” Радостина Граматикова. От общо петимата ученика, станали част от екипа на администрацията, честта да седне на кметския стол се падна на Радостина. Тя се срещна с председателя на Общинския съвет и се запозна с подготовката на мартенското редовно заседание. Младите хора имаха възможност да участват в работата на различните отдели и да се докоснат до специфичните особености и изисквания за длъжностите във всеки един от тях. Трудът им бе високо оценен и на финал всички мениджъри за един ден получиха сертификат.