СамокоВест
Владимир Георгиев

И новият кмет – като стария

Споделете ни в
Владимир Георгиев
Владимир Георгиев

Изборите за местна власт минаха и заминаха. Нови, и не дотам нови, лица седнаха на кметския стол и на местата в общинския съвет. Но както се казва в една българска поговорка: пременил се Илия, като се погледнал – па у тия.

На международно туристическо изложение в гр. Берлин от самоковска община присъстваха кметът Владимир Георгиев и Светлана Атанасова, общински съветник и председател на съвета по туризъм.

Тази година темата на националното представяне е „Непознатата България” и се организира от министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Акцент в презентацията бяха новостите при развитието на културния, балнео, спа и уелнес туризма, както и промоция на ЕДЕН дестинациите.
ITB Берлин е най-значимият туристически форум в световен мащаб, който се провежда ежегодно от 1966 г. насам. Изложението е предназначено както за професионалисти, така и за масова публика. Това бе неговото 46-о издание, на което се представиха повече от 11 000 изложители от цял свят.

Светла Атанасова
Светла Атанасова

На миналогодишното изложение от страна на общинското ръководство трябваше да замине зам.кметът Емил Зърнев, който е и специалист в туристическия бранш. Вместо него обаче излетя кметът Ангел Николов. Придружител отново му беше Светлана Атанасова, общински съветник и в предишния общински съвет и все така председател на съвета по туризъм. След публичния скандал, какво е наложило замяната на ресорния зам.кмет, който е и професионалист, от общинска администрация излязоха с официално твърдение, че Ангел Николов е пътувал за своя сметка. Не се наемаме да коментираме доколко изявлението отговаря на истината. Това, което има значение и е важно да се знае е кой поема тазгодишните разходи на двамата ни представители. Ако те са за сметка на общинския бюджет – на каква сума възлизат и какъв ще бъде приносът на Владимир Георгиев и на Светлана Атанасова за развитието на туризма в общината, след като се запознаха със световния опит.