СамокоВест
Владимир Георгиев

И кметът Георгиев поруга българското знаме, но прокурорът не го привика

Споделете ни в
Владимир Георгиев
Владимир Георгиев

Кметът Владимир Георгиев поруга българското знаме, като положи височайшия си подпис върху родния трибагреник. Сайтът ни огласи скверния акт в публикацията си от 17 септември – „Направиха втора първа копка на второто електрозахранване на общината”. Районният прокурор на Самоков обаче не счете за нужно да изясни случая и да излезе със становище.

В същото време от два дни насам всички централни медии коментират повдигнатото обвинение срещу рапъра Мишо Шамара, който се изявява вече като Биг Ша. Съветът за електронни медии е сезирал прокуратурата за нецензурния текст на парчето „Бяло, зелено, червено“. Авторът на текста – Сарафа, е призован като свидетел. Обвинителят от Софийската градска прокуратура Милко Момчев e образувал срещу Шамара наказателно производство по чл. 108, ал. 2 от НК. Съгласно закона “Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.” Рап скандалът се прехвърли и в парламента. На вчерашното заседание на Народното събрание лидерът на социалистите Сергей Станишев предложи да се възстанови чл. 1 от Конституцията, който да гласи – „Водеща и ръководна сила в държавата е Политическа партия ГЕРБ”, и последващи: „Член 2 : названието на страната се изписва „Република БББългария”, за да се знае чия е. Член 3 : пожизнен министър-председател и ръководител на ръководната сила е г-н Бойко Борисов”. Изявление от името на групата на ГЕРБ направи Димитър Лазаров. „Такава гавра с Конституцията не знам досега да се е случвала, и то от представител на една политическа партия, която иска да излъчи президент на Партията на европейските социалисти”, обърна се към Станишев Лазаров.

Оскверняването на българското знаме от кмета на самоковска община обаче мина тихо-мълком, сякаш нищо не се е случило. Наред с кмета Георгиев върху националния трикольор изтипосаха подписите си Марин Ангелов -управител на „Трафоелектроинвест”, Желязко Кечеджиев – „Електроконсорциум” АД и Веселин Тръпчев – „ЕМУ” АД. Както писахме, самоковските кметове от политическа партия БСП, каквито междупрочем са всичките ни управници от близо 70 години насам, до един страдат от опасна мания за величие. А след разразилите се през последните дни полемики и скандали сме убедени повече от всякога, че принадлежността към БСП, бивша БКП е тежка диагноза. Властниците ни не само съизмерват себе си с най-светите символи на България, но подбуждат и други да участват в опетняването им. Не знаем чия е била безумната хрумка, умник Гюро с умници другари да закрепят договорките си с подписи върху националното знаме, но престъплението е налице. Не стига, че се разигра поредния фарс с втората първа копка на второто електрозахранване, ами посегнаха и върху светините ни. Всеизвестно е, че всеки път преди поскъпването на тока от ЧЕЗ удрят тъпана за нови инвестиции. Вече почнаха да правят и поредица от първи копки на така или иначе никога неслучващите се капитални вложения. До тук рекапитулацията на второто независимо електрозахранване на община Самоков стигна до втора копка, но няма гаранции, че копките няма да продължат, а за инвестиции и нови високоволтови електропроводи ще почакаме.

Чиято и да е била идеята показателно е, че кметът Георгиев има диплом за завършено висше юридическо образование и най-малкото би трябвало добре да познава поне основния закон на държавата – Конституцията на Република България. Така, че цялата отговорност за поругаването на българския трибагреник изцяло е на Владимир Георгиев. Както е казал народът: ум – царува, ум – робува, ум – патки пасе. Ако пренесем на самоковска почва пророческите думи на Радой Ралин -„Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра” те ще звучат така -„Не ме е страх от кмета на правото, страх ме е от правото на кмета”. Съдейки по безпрецедентния акт на грандоманщина, дебелащина и безпросветност, става ясно, че не само нормите на правото, но и каноните на морала са „тера инкогнита” за първия ни управник. И ако моралът е вътрешна потреба и всеки ръководи действията си спорти божията мяра и духовното си достижение, то законът налага задължителни правила за поведение, на които трябва да се подчиняват и просякът, и полякът, и кметът. Така че, за да може и в нашата община да възтържествува върховенството му очакваме районният прокурор на Самоков да се самосезира и в най-скоро време да излезе с позиция по случая.

2 thoughts on “И кметът Георгиев поруга българското знаме, но прокурорът не го привика

  1. кмета си е комунист и си действа като такъв.Жалка работа,но за съжаление така ще е щом мангалите избират кой да управлява.

  2. Ще направя психопортрет на анонимния Шиле. Жалкото е че партията на бай Шиле е тоталитарната изчезваща „дясна“ шартия на ДС ,за която българите вече не гласуват. Бай Шиле и производните му нагнетяват етническо напрежение, не защото са прости , а защото за това им плащат .. А още по жалкото е че активността на „десните“ лидери стига до седенки в кафета и капанчета. Иначе кмета изглежда добре на снимката и може да е спокоен , бай Шиле му е опозиция , да си умреш от смях.

Comments are closed.