СамокоВест

Исторически триумф  за Рилски спортист – Купата на България по баскетбол е в Самоков

Споделете ни в

rilski sportist kupa basketbol basketball 2016Отборът на Рилски спортист поднесе голямата изненада във финала от турнира за Купата на България по баскетбол.  Самоковци се наложиха във финала над супер фаворита Лукойл Академик с 90 – 80 след страхотно второ полувреме. След среброто от 2010 година, отборът  на Росен Барчовски триумфира и с Купата на България.

Невероятен мач за победата на Рилски изигра американският гард Франк Търнър, който бе близо до трипъл – дабъл, оставяйки зад името си 21 точки, 9 борби и 8 асистенции. Тони Гуджино за пореден път показа, че е класа и регистрира 20 точки, 5 борби и 2 откраднати топки, а с 18 точки и 8 борби остана Тристан Кери.

Както в предните две срещи, така и в тази Рилски не започна добре и след десет минути игра губеше с 23 – 15. Във втората четвърт самоковци заиграха по – концентрирано, но „студентите“ успяха да удържат лидерството си и полувремето дойде при 40 – 33 в тяхна полза.

След почивката на терена в „Арена Ботевград“ излезе коренно променен тим на Рилски. Самоковци заиграха агресивно в защита, успявайки да ограничат баскетболистите на Лукойл до само 12 точки в тази част. Нападението им  пък бе „ударно“. За десет минути игра баскетболистите на Барчовски успяха да отбележат цели 28 точки в коша на противника, а с това и да поведат в мача с 61 – 52 след половин час игра. В последния период играчите на Лукойл опитаха всичко, за да обърнат мача, но самоковци удържаха геройски натиска и спечелиха първата си Купа на българска сцена с крайното 90 – 80.