СамокоВест

Ирена Коцева става депутат – водачът на листата за Софийска област Ивайло Московски оглави Транспортното министерство

Споделете ни в
Ирена Коцева
Ирена Коцева

В крайна сметка Ирена Коцева отново сяда на парламентарната банка. Тя бе трета в листата на ПП ГЕРБ за Софийска област. Преференцията, обаче, изстреля д-р Петър Христов Беков от Ихтиман на втора позиция и Коцева остана четвърта. В резултат на изборните резултати ГЕРБ получи три мандата в Софийска област, което остави самоковката извън 43-то Народно събрание.
Днес водачът на листата на партията на Бойко Борисов в областта бе избран за министър на транспорта и напуска парламента. По силата на закона, неговото място ще бъде заето от следващия в листата на ГЕРБ – Ирена Коцева.
Така Самоков ще има безпрецедентно представителство във висшия законодателен орган на държавата. Както многократно информирахме, д-р Красимира Ковачка от коалицията ББЦ-ПП „Лидер”, Радослав Стойчев от БСП и Александър Методиев-
Бат’ Сали от ДПС вече са депутати.
Ще спомогне ли присъствието на 4-ма самоковци в Народното събрание за решаването на глобални проблеми за града, каквито са рекордно високата безработица, необходимостта от учредяване на общинско ВиК дружество, опазването на горите и защитата на околната среда, развитието на Боровец, разследването на „Незаконното Енерго“ и т.н – бъдещето ще покаже.