СамокоВест

Избраха Принцесите и Принцовете на Самоков за 2017 година

Споделете ни в

Титлата „Принцеса – Супер Гран При” на юбилейния пети регионален конкурс „Принц и принцеса на Самоков 2017” единодушно бе присъдена на 11-годишната Доника Баракова. Тя се отличи с добре подготвен и професионално представен танц. А в третия тур принцесата на Самоков за 2017 година блесна в прекрасен тоалет. Наградата на Доника Баракова е комплексна – тя е участвала на конкурсите „Принц и принцеса на Самоков“ още от първото издание през 2013 година.

Домакин на събитието за трети пореден път бе Младежки дом-Самоков.

Децата се представиха в три тура – патриотичен – със специално подготвени тениски и български знамена, с разнообразни таланти и с официални тоалети. Усмихнатите и талантливи самоковчета танцуваха, пяха, рецитириха.

Таланта и красотата на самоковските деца оценяваха Георгина Георгиева – директор на „Нови звезди”, Катрин Митева – ръководител на танцово студио „Кати”, Латинка Щъркелова – ръководител на Младежкия дом и Делян Василев, представител на вестник „Приятел. Наред с голямото жури, заседаваше и Детско звездно жури, в което влизаха миналогодишните победителки Виктория Шукейн, Виктория Кленова и Елена Несторова.

Общо 21 участници на възраст между 3 и 15 години – 4 момчета и 17 момичета, се явиха на конкурса, като всички те заслужиха награди от организаторите от арт компания „Нови звезди”.

Принц/Принцеса Гран При” в различни възрастови категории станаха Божидара Брейчева /5 г./, Иван Николов /5/, Виктория Цветанова /6/, Камелия Айдарова /6/, Александра Минчева /7/, Янислав Петров /7/, Яна Назлиева /8/, Даная Ласкина /9/, Даяна Петрова /14/.

Даяна Петрова получи и лентата на в. „Приятел”. Специална награда на Младежкия дом бе за Кристиян Георгиев, а наградата на детското жури получи Ана Мария Панайотова. Наградата на публиката / чрез гласуване във фейсбук/ бе определена за Доника Баракова.

Освен красивите корони, ленти и многобройни подаръци, победителите заслужиха и правото да представят града ни на националния конкурс „Принц и принцеса на България 2017”, който ще се състои в началото на юни в Албена. Там те ще се състезават с победители от цяла България.

За да бъде денят още по сладък и забавен, за децата имаше торта от сладкарница „Захарно петле“, а за настроението на публиката в препълнената зала на Младежкия дом се погрижиха танцьорите от “Кати Денс“ с ръководител Катрин Митева и групата по зумба към Младежкия дом с ръководител Яна Василева.