СамокоВест

Изборен туризъм и в самоковско

Споделете ни в

izboriЖителите на почти всички села от Община Самоков мистериозно са нараснали преди местния вот. Съгласно закона, крайният срок за регистрация по настоящ адрес, даващ право за гласуване на предстоящите местни избори изтече през април.
В този срок в село Ковачевци са се регистрирали близо 200 нови жители. Известно е, че в селото има голяма циганска общност. При около 380 гласоподаватели, колкото са били за миналите избори, новите 192-ма ковачевчани надхвърлят 50% от населението.
Този брой новорегистрирани са напълно достатъчни да обърнат вота. Публично известно е коя е политическата сила, за която гласува по-голямата част от ромското население в страната. По всяка вероятност наесен ще станем свидетели именно на такъв вот.
В Алино с подновена адресна регистрация са 54 човека, като регистрираните избиратели от предходните избори са били около 200. Жителите на Долни Окол са се увеличили с 52 – ма. При последните избори гласоподавателите са били общо 105. В Марица и Шипочан също се отчита ръст на регистрациите, като и в двете села има по 40 нови адресни регистрации. В Клисура новорегистрираните са 49, в Драгушиново 42, в Поповяне – 30, Доспей – 25, Горни Окол – 18, Ярлово – 17, Бели Искър – 10, Гуцал – 8.