СамокоВест

Идеята да се направи приют за кучета и котки в Самоков печели поддръжници

Споделете ни в

Повече от 800 души подкрепиха Петиция за изграждане на приют за кучета и котки в Самоков. Автор на петицията е Ралица Стойнева.

Сайтът Самоковест е публикувал множество материали по проблемите с безстопанствените кучета, сред които: „Глутници безстопанствени кучета са истинските господари на самоковските улици“; „Избиват бездомни кучета за стръв на мечки при бракониерски лов“; „Общината построи кучкарник за полицейски питомци“. В последната публикация екипът ни постави въпроса – Защо общинските управници финансират най-богатото ведомство в държавата да си построи кучкарник, а няма пари за изграждането на приют за безстопанствени кучета, които се превръщат във все по-сериозна заплаха за гражданите? Естествено отговор не ни бе даден, каквато е обичайната практика на местната власт. Днес самоковските граждани питат – къде са средствата по европейски финансиращи програми, отпуснати за изграждане на приют за безстопанствени кучета, след като приют няма? Очакваме отговор на въпроса да бъде даден на предстоящото заседание на Общински съвет-Самоков, тъй като петицията е внесена при кмета Владимир Георгиев и в Общинския съвет.

Публикуваме позицията на автора на петицията:

ДА СЕ НАПРАВИ ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА И КОТКИ В САМОКОВ

Всеки ден в град Самоков срещам изоставени кучета и котки, които се нуждаят от дом,преглед от ветеринар и храна!

Всеки ден в град Самоков се натъквам на убити с куршуми или отровени кучета и котки и стига на Насилието над животни!

Всеки ден се караме със съседите ,на които им пречели „бълхарниците“ и днес искам да се обединим хора ,които обичаме животните и хора ,на които им пречат кучетата и котките  пред блоковете и да направим в град Самоков приют с Европейската програма намаляване популацията на бездомните животни.

Разработен е проект и е внесен в Общината в град Самоков , а сега е време жителите на град Самоков и селата в Общината да се подпишат за направата на Общински приют за бездомните животни, където който не може да гледа животни да ги оставя, където да се кастрират, хранят и отглеждат и от където да се осиновят . Като в този приют да се назначат хора обичащи животните и да се гледат животните с любов, а всяко куче да бъде с чип и паспорт и ако някой му причини болка или смърт да отговаря пред закона. Всеки който изхвърли куче или котка извън приюта да бъде наказван и всеки да бъде задължаван да кастрира кучето си ако не желае поколение и да се грижи добре за него като се задължава да си регистрира кучето и котката и да се грижи добре за него…