СамокоВест

Иво Инджев – Завръщането на Сокола без гръм, но с трясък

Споделете ни в

Като дълго сдържан въздух ( но не под външно налягане- защото беше напълно „забравен” от Борисов като обект на неговите предизборни закани), факторът „Доган” отново изригна предизборно. Ключовата кодова дума за взривяването на информационното пространство като имплозия, засмукваща към себе си цялото внимание насред подготовката за референдум , този път не е „обръч” ( от фирми), нито ( раздаване на) „порциите” , а направо е АТЕНТАТ! Истински при това.
Истински?
Предстои да се изяснява, но може и да се изясни точно толкова, колкото смъртта на Ахмед Емин, един от най-приближените сътрудници на Доган, намерен простлелян в неговите боянски сараи и опозорен от Доган нарита посмъртно с презрителни квалификации със сексуален подтекст. Защото официалното разследване остави по-скоро впечатлението за забърсване на кървавите следи, постановявайки, че става дума за самоубийство, което обаче никак не се връзва с изблика на необуздан гняв по адрес на покойника от страна на самия Доган. Не знам дали това ще помогне на разследващите, но поне на вниманието на читателите предлагам на ivo.bg извадки от първите журналистически реакции, претендиращи да свидетелстват за едно и също събитие, за да илюстрирам до каква степен погледът на очевидците се различават и дори си противоречат.
Обърнете внимание:
Според едни срещу Доган е произведен изстрел, а срещу други ( повечето) пистолетът на нападателя е засякъл ( или направо не е натиснал спусъка, защото бил обезвреден от самия Доган). Според едни Доган се бил свлякъл сам, след като избил с лявата си ръка оръжието на нападателя, а според други (повечето) е бил повален от атентатора. Според едни МВР не било предоставило охрана, но според други охраната е завардила „на секундата” всички изходи на НДК и пиле не можело да прехвръкне.
Vsekiden.com: Докато изнасяше дългоочаквания си доклад пред стотиците делегати на конгреса в НДК, Доган бе нападнат от стоящ на първите редове мъж, облечен с кожено яке и носещ на врата си акредитационна карта. Той се хвърли на трибуната срещу Доган, размахвайки пистолет пред лицето на партийния лидер. Сокола сам изби с лявата си ръка оръжието. Секунда след това лидерът на партията се свлече на пода, за да се защити. Охранителите на конференцията повалиха на пода нападателя и го откъснаха от Доган. След секунди той бе изнесен от залата, когато гардовете успяха да го усмирят. Той обаче оказа силна съпротива, което принуди и охранителите да упражнят физическа сила върху него, за да не му позволят повторно да се доближи до Доган.
БГНЕС : Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Мъжът насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът беше газов, явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума. В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да стреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: “ДПС”. Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция.
Днес+: „По средата на доклада му, докато Доган критикуваше настоящите политики на Европейския съюз и на управляващите на България, човек от публиката скочи и се затича към ДПС лидера с пистолет, насочен срещу него. Неизвестният се качи на трибуната и преди да успее да стреля, част от делегатите успяха да го настигнат, спрат и с юмруци да го съборят на пода.”

„Стандарт”:„МВР не е осигурило охрана на форума, заявиха делегати от конгреса на ДПС. Организаторите казаха, че са изпратили писмо до Цветан Цветанов, в което са искали охрана, но не са получили отговор.”

BNews: „Минути след като млад мъж се опита да застреля с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган. Всички входове на НДК, където се провежда националната конференция на партията, бяха затворени. И пиле не можеше да прехвръкне след като всички подстъпи към сградата бяха завардени от гардове на НСО и охраната на двореца. Достъпът до конференцията беше отрязан дори и за журналисти, които имат редовна акредитация за форума.”

Ето още малко странности, които се набиват на очи по пътя на логиката.
Нападателят е такъв супермен, че пробива всички нива на сигурността и не само се доближава до един от най-строго пазените ( и заплашвани) ключови български политици, но дори буквално му опира пистолет до слепоочието. Същият този толкова пробивен атентатор обаче се оказва пълен профан в осъществяването на намерението си във финалната фаза – или стреля от сантиметри ( според едни) и не улучва, или пък оръжието му засича. Кое от двете от образа на този здравеняк е вярното?
Валят въпросите. Например доколко става дума за солова акция и дали тя изобщо е автентична или е бутафория с участието на зависим и направляван човек, който с действието си и със странното си бездействие в решаващия миг осигурява нов полет на Сокола, за да сграбчи отново инициативата броени месеци преди изборите? Противник съм на теориите на конспирациите и не бих бързал със заключенията, но както виждате още в първите мигове след събитието въпросите извират, а противоречията се набиват на очи- поне на онези очи, които са видели доста безочие в българската публичност и по тази причина искат да погледнат критично на онова, което внушава на пръв поглед баталната сцена от конференцията на ДПС. Едно е сигурно: Доган се завърна на върха на масовото любопитство с гръм и трясък. Очаквайте рикошетите от несъстоялия се срещу него изстрел. И забележете: срещу кортежа на вътрешния министър Цветанов на 17-ти септември някакъв гражданин размаха пистолет. Самият премиер Борисов сподели пък наскоро, че му пратили някакви цветя, което на езика на мафията ( в превод от Борисов) означавало заплаха с убийство. Обаче само Доган се оказа истински заплашен и то пред погледа на света. Случи му се немислимото, направо „две в едно”: едновременно да го доближат със заредено оръжие на разстояние, от което и самоубийците се застрелват, но същевременно му се размина чудодейно. Не знам за Коледата, но чудеса у нас явно се случват и по други поводи. Може и да узнаем истината, ама друг път. И за финал, ето ви първата меродавна информация (меродавна, защото сайтът BNews e на Бареков, неофициалния телевизионен говорител на властта). Както виждате предположението за „нещо гнило” в биографията на нападателя, което го прави уязвим и предполагаемо управляем в подобна „самоубийствена” акция ( от която със сигурност не е имало път за отстъпление), буквално се потвърждава:
събота, 19 яну 2013 г. 13:10 ч.
Атентат срещу Доган
Стрелецът е 25-годишният Октай от Бургас“Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас,
съобщиха от СДВР специално за BNews. Той е бил редовен делегат на конгреса, заявиха от полицията. Според участници във форума обаче официалната карта за пропуск на нападателя е на гост. В 25-годишния мъж са били открити газов пистолет и два ножа. Октай е регистриран в полицията за хулигански прояви, нанасяне на телесна повреда и грабеж. Той е откаран за преглед във ВМА след което ще бъде отведен за разпит в Четвърто РУП в столицата. Нападателят ще бъде в ареста за 24 часа, уточниха от СДВР. Октай засега не е казал нищо за причините за опита си за покушение над лидера на ДПС.”

Публикувано в личния блог на журналиста

 

2 thoughts on “Иво Инджев – Завръщането на Сокола без гръм, но с трясък

  1. По-добре покажете видеото вместо да се преразказва:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9VtAUCxEC8I
    Цялото това театро не нищо друго освен PR на лицето Ахмет Доган .Писна ми да ме облъчват с турски сериали вече по всички телевизии.
    Българското общество е традиционно известно със своето овчедушие… а никой дума не обелва за няколкото изнасилени и пребити жени или мъже на денонощие…

  2. Пистолет без пълнител – електорат без мозък !!!

Comments are closed.