СамокоВест

Иван Костов прогнозира 2 места за Реформаторския блок в Европарламента

Споделете ни в

ivan kostovРеформаторският блок има шанс да спечели две евродепутатски места на изборите, ако всички партии в състава му мобилизират електоратите си. Такава прогноза направи бившият премиер и екслидер на ДСБ Иван Костов във вторник пред бТВ. Той категорично отрече да влияе по какъвто и да било начин на наследника си на председателското място в партията Радан Кънев.
Новото дясно обединение трябва да насърчи използването на преференцията във вота на 25 май, смята Костов. „Шансът на Реформаторския блок на тези избори да спечели две места е, ако мобилизира всички избиратели на всички партии, това ще стане само ако всяка партия направи кампания в полза на своя кандидат”, каза той.
Екслидерът на ДСБ каза още, че ще упражни правото си на преференциален вот и ще гласува за Светослав Малинов, но подчерта, че по този начин не иска да всява раздор в Реформаторския блок.

2 thoughts on “Иван Костов прогнозира 2 места за Реформаторския блок в Европарламента

  1. Това можеше да се случи, ако не бе убит СДС. За сега няма изгледи за възкресение, само пирони в ковчега на „мъртвото тяло“ – цитат.

Comments are closed.