СамокоВест

Златният триъгълник в Боровец става хептен златен за общинската хазна

Споделете ни в

Златният триъгълник в Боровец става повече от златен за общинската хазна. Направо на платинен го удря.

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха нови близо 100 000 лева допълнителни разходи за инфраструктурата в центъра на курорта, известен като „Златният триъгълник“. От тях около 50 000 лева за пропуски в проектирането. Останалите за изграждане на тръбен водосток.

Общинският съветник от Реформаторски блок Васил Зашкев попита какви пропуски в проектирането налагат тези допълнителни средства и отстраняването им не е ли задължение на изпълнителя на проекта. Той предложи тази точка да се гласува отделно от общото предложение за решение по промените в бюджета. Зашкев бе подкрепен и от общинския съветник от „Самоковци за Самоков“ д-р Димитър Панев, който също попита не се ли упражнява контрол как се харчат парите ни.

В отговор кметът Владимир Георгиев обясни, че всъщност не става реч за пропуски в проектирането, а за допълнително включване към канализацията на някои обекти и на къщичките в границите на строително-ремонтните дейности.

Кметското обяснение провокира председателя на общинския съвет Силвия Стойчева да заяви – „Значи общината плаща с общински средства за частни и  за незаконни обекти“.

В крайна сметка общинарите не изневериха на практиката си и почти до един гласуваха харчлъка от още близо 100  бона от нашите опърпани джобове. Въпросът – за частни и  за незаконни обекти ли ще отидат половината от тях потъна в общата говорилня.

Важното е, че вече в Боровец си имаме триъгълник златен, златен, та платинен.

Да ни е честито!

2 thoughts on “Златният триъгълник в Боровец става хептен златен за общинската хазна

  1. Печалбата на Газпром за последната финансова година по документи е 800 млн. долара, колкото на къщичките в Боровец.Но това означава, че в действителност е на поне няколко десетки млрд. загуба, като имаме Яш-Кишинев, където само мигновеното откриване на втория фронт от съюзниците-в отговор на плача на Сталин, спасява съветската армия от обкръжение и унищожение.“Тигрите“ и „леопардите“ веднага са качени на влакове и потеглят за Западния фронт във Франция, където само за един ден 25-годишния водач на Хитлерюгенд със своя танк унищожава 28 англоамерикански танка.

  2. таня
    октомври 27, 13:08
    Печалбата на Газпром за последната финансова година по документи е 800 млн. долара, колкото на къщичките в Боровец.Но това означава, че в действителност е на поне няколко десетки млрд. загуба, като имаме предвид, че руснаците наричат победи пораженията си при Бородино и Яш-Кишинев, където само мигновеното откриване на втория фронт от съюзниците-в отговор на плача на Сталин, спасява съветската армия от обкръжение и унищожение.“Тигрите“ и „леопардите“ веднага са качени на влакове и потеглят за Западния фронт във Франция, където само за един ден 25-годишния водач на Хитлерюгенд със своя танк унищожава 28 англоамерикански танка.

Comments are closed.