СамокоВест

Земеделските стопани подават декларации за ползване до 31 юли

Споделете ни в

zemedelieОбластна дирекция „Земеделие“ – Софийска област напомня на собствениците и ползвателите на земеделски земи, че във връзка с изготвяне на масиви за ползване е необходимо в срок до 31 юли да подадат в общинската служба по земеделие декларация (аявление) по образец, в която да посочат формата на стопанисване и начина на трайно ползване на земите. Декларацията, подадена от един съсобственик, ползва всички съсобственици.
Ползвателите на земеделски земи са длъжни да представят в общинската служба по земеделие копие от договорите за наем, аренда или съвместна обработка на земята, валидни за 2014/2015 стопанска година.
Имотите, за които не са подадени декларации от собствениците ще се разпределят между ползвателите пропорционално на площта и съобразно начина на трайно ползване на собствената и, или арендуваната/наетата земеделска земя в съответното землище.
От Областна дирекция „Земеделие” обръщат внимание, че въз основа на изменение на § 2ж. от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, от 2014 г. в масивите за ползване ще бъдат включвани имоти, възстановени в стари или възстановими граници.
Образци на декларации/заявления може да бъдат получени от Общинските служби по земеделие или изтеглени от сайта на дирекцията.