СамокоВест

За Реформаторския блок противници са бедността, безработицата и партиите, които ги пораждат

Споделете ни в

reformatorsko blokИндустриализацията е създаване на нови работни места не чрез възстановяване на съветски фабрики, а през стимулиране на малките цехове и бизнес. Създаване на работни места е наш абсолютен приоритет, който ще доведе и до по-добър стандарт на хората. Вторият важен въпрос е 100 % да се усвояват европейските фондове, за което са нужни ясни директиви и регламенти, но и добре работеща българска администрация. Третият ни приоритет е енергийната независимост, която е важен въпрос и за Европа. Това каза на пресконференцията на Реформаторския блок водачът на листата за евроизборите Меглена Кунева. Тя обобщи, че тримата главни преговарящи на България за влизането в ЕС са от Реформаторския блок. Най-важно за България е да имаме увереност, че през Реформаторския блок полезното за България ще е важно и за ЕС, добави тя. По думите й от особено важност е присъединяването на България към Шенген. Този европейски избор ще е най-силният знак, че искаме Европа на разума, спокойното сила и умението да преговаряш – това, което всъщност е и РБ, каза още тя.

Радан Кънев добави, че Блокът ще прави позитивна кампания и няма да открива приятелски огън по десни партии. Нашите противници са бедността, безработицата и парламентарните партии БСП и ДПС, които ги поддържат, като добавям и „България без цензура“, които заедно с БСП, са руският слугинаж в България. Противници в дясно нямаме, подчерта още Кънев. Реформаторите бяха категорични, че България трябва да поддържа санкциите от ЕС към Русия, докато тя не се откаже от анексирането на Крим. По думите на Радан Кънев заплахите за България от кримската криза идват и от българските политици.

На въпрос за решенията на Консултативния съвет за национална сигурност Меглена Кунева каза, че българските политици не трябва да забравят, че изразяват общата воля на нацията, а тази воля е да се осъди нарушението на международното право при анексирането на Крим. По думите й, санкциите трябва да се разглеждат в широк контекст, а задачата на ЕС е да покаже границата, от която нататък не може да се правят компромиси с международните договорености. Според нея е добре Русия, както и Украйна, да преговарят с ЕС, защото преговорите дават механизми за цивилизационни модели, които страните ще са принудени да спазват. В ЕС няма двоен стандарт, но има политици, които опитват да налагат такъв каза Кунева, визирайки българската политическа среда.

Радан Кънев подчерта, че очаква Станишев да отговори за ББЦ и „Атака“ в София, а после да се търси отговор за политиката в Украйна. Тревожи ни, че тук се играе злоупотреба с етническата карта, каза още той. Кънев определи като грешка разделението на десните партии в миналото, което е станало причина стотици хиляди българи да останат непредставени в сегашния парламент, като подчерта, че листата, обявена в събота, е символ на единството на Блока. Меглена Кунева посочи ролята на Кънев  за изграждането на Реформаторския блок и добави, че по създаването си РБ прилича много на Европейския съюз, който удържа вече 60 години – ние ще сме устойчиви и ще растем по същия начин, категорична бе тя. По думите Кунева РБ вече не е сбор напартии, а е символ на начина, по който може да се работи в Европейска България. Реформаторският блок е мотора на съвременна България, както Франция и Германия за ЕС, направи сравнение тя.

По повод спекулации от последните дни, тиражирани от „България без цензура“, Божидар Лукарски, председател на Щаба на РБ, подчерта, че СДС, за разлика от други партии, не сменя политическите си пристрастия „като носни кърпи“. Ние сме най-старата партия в дясно. Единствената алтернатива за изход на България от тежката безпътица е Реформаторският блок, добави той. По думите на Лукарски, „България без цензура“ е вторият ешалон на сегашното управление на БСП и ДПС. По отношение на частичните избори за кмет на с. Богданов дол, община Перник, подчертавам, че кметът е член на СДС и с регистрация на СДС. Всичко друго е политическа спекулация, категоричен бе Лукраски.

На въпрос за скандалите около избора на ЦИК Радан Кънев каза, че е излишно да се коментира процедурата. Трябва да се говори за работните места на хората, а не за това как няколко души се борят за работните си места като политици. Тези, които пиха кафе в Кърджали, не трябваше да си говорят за ЦИК, добави той, а да говорят за тютюнопроизводителите които си изхвърлят продукцията.

3 thoughts on “За Реформаторския блок противници са бедността, безработицата и партиите, които ги пораждат

  1. „Ако изборите за Европейски парламент са днес, избирателите биха гласували за БСП – 18.8%, ГЕРБ – 18.0%, България без цензура-ВМРО-ЗНС – 8.0%, ДПС – 4.3%, АБВ – 3.9%, Реформаторски блок – 3.6%, Атака – 3.0%, НФСБ – 1.2. Това показват резултатите от проучване на обществено-политическите нагласи през февруари 2014 г. на Института за модерна политика.“

    Аз като безпартиен и беден безработен вече не се надявам да ме „оправи“-те.

    „Лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева ще е водач на листата за евродепутати на Реформаторския блок на изборите за Европейски парламент на 25 май. Името й беше официално одобрено на разширеното заседание на Гражданския съвет в събота. На второ място е поставен сегашният евродепутат и зам.-председател на ДСБ Светослав Малинов, а след него е председателят на СДС Божидар Лукарски. След тях в подредбата се нареждат още двама лидери на партии от Реформаторския блок – Корман Исмаилов (Народна партия „Свобода и достойство“,) и Николай Ненчев (БЗНС)“.

    Аз като кандидат член на СДС не фигурирам в този списък. С тази листа в която всяка партия се е подредила с по един член, няма и помен от „мажоритарност“. Когато не се спазват правилата на играта, играта се превръща в играчка плачка.

  2. Разхождам се по улиците на града и не срещам приятели, защо ли ?
    Нека да сложим инициалите РФ на беззимения гласоподавател преминал през „джунглата“ на дясното пространство.
    – РФ възторжено приветствува обединението на всички малки партии под мъдрото ръководство на г-н Иван Костов и създаването на партията СДС /1997 год.
    – РФ направо се изкефи, когато г-н Софиянски създаде партията ССД /2001 г. – колкото повече толкова по добре./г-н Костов го нарече помияр/
    – Рф остана изненадан когато г-н Бонев също си направи партия ГПБ /февруари 2001 . „Ексъвътрешният министър разкритикува пред делегатите „режима на лична власт, установен от премиера Иван Костов“.
    – РФ се шашна когато и г-н Бакърджиев също си направи партия БДС.
    Така вдясно стана тясно.
    – РФ не чака дълго, дойде време когато и г-н Костов най накрая узря и също учреди партия ДСБ.
    – РФ видя и „Синьо единство“, а най много се радва напоследък на „Реформатоския блок“.
    – РФ съвсем естествено отиде на психиятър и получи диагнозата „шизофренична партитократичност“.
    – РФ през цялото това време приемаше нещата и ги подкрепяше. Той не можеше, нямаше смелост да критикува своите свещенни крави. Така разви и други психични шизоидни болести.
    – Приятели , РФ-та… да основем една нова партия в която „НАШИЯ ПРИНЦИП ДА Е ПЪЛНАТА БЕЗПРИНЦИПНОСТ“.
    Това сме ние, докарахме я дотук.

  3. Г-жа Кунева е един от най-добрите ни политици, интелигентна и умна жена. Тя е имала спокойното детство, получила е доброто образование, не е била в някой от затворите на комунизма. Представи се много добре и в директния телевизионен двубой на президентските избори.
    Излиза, че сред мачканите по времето на комунизма , разкарвани по мазета на милицията било заради виц или за сплашване на „класовия враг“, образовани от „радио Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“ и прецакани от системата – някои със затвор , други с тормоз и мизерия , НЯМА УМНИ И ДОСТОЙНИ КОИТО ДА НИ ПРЕДСТАВЯТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕН. ТЕ СА НЕРВНИ, НЕ СА ФОТОГЕНИЧНИ, НЕ СА ИМАЛИ ВРЕМЕ И ПАРИ ДА СЕ ИЗУЧАТ.
    В СПИСЪКА НА РЕФОРМАТОРИТЕ г-жа Кунева е номер N1. Министър председател е човека отдясно г-н Оршарски. Всъщност вече няма партии, няма политика, няма позиция. Всички са като многоръкия Буда. Има ли европейски фондове има и интереси.
    Колко сме наивни и глупави. Помните ли че говорителя на радио Свободна Европа бе г-н Коритаров – ченге и доносник. Гледаме свободата през крив макарон. Това ни завещаха др. Димитров и др. Живков.

Comments are closed.