СамокоВест

За истинските ценители на изкуството Драматичен театър Ловеч ще представи „Амадеус“

Споделете ни в

Ловешкият драматичен театър предоставя изключителната възможност на самоковската публика да се потопи в света на великия Волфганг Амадеус Моцарт . Да се наслади на божествената музика на гениалния композитор. Да се изправи пред вечната тема за съзидателната сила на таланта и за разрушителната злост на завистта.

Тази година Театърът гостува на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“ с постановката „Амадеус“ по П.Шафър и Милош Форман – адаптация и режисура Бойко Илиев. Костюми – Цветанка Петкова Стойнова. Сценография – Владо Шишков. Звездният актьорски състав – Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариус Донкин, Мариана Миланова, обещава спектакъл от висока класа. Въплъщенията са ярки, релефни и живи, изваяни с неповторимо майсторство.

Една велика пиеса, с велика музика, на велик композитор очаква всички, за които театърът е дълбоко емоционално и духовно преживяване, възможност за извисяване и за промяна.

Дата на събитието: 12 април 2016 г. – вторник

Място: Читалище-паметник „Отец Паисий“

Час: 19 ч.

Билети: Предварително на тел. 0886 18 09 61 / читалнята на Общинска библиотека/ и на касата – в деня на представлението.

За най-малките си почитатели Драматичен театър Ловеч отново ще представи любима приказка. Рапунцел по Братя Грим ще оживее за самоковските деца в същия ден – 12 април, на същата сцена от 11 и от 13,30 часа.