СамокоВест

Заявления за участие в масиви за ползване на земеделските земи ще се приемат до 31 юли

Споделете ни в

zemedelieОбластна дирекция „Земеделие“ – Софийска област напомня на собствениците и ползвателите на земеделски земи, че във връзка с изготвяне на масиви за ползване  е необходимо в срок до 31 юли  да подадат в общинската служба по земеделие декларация – заявление по образец. В декларацията стопаните следва да посочат формата на стопанисване и начинът на трайно ползване на земите. Декларацията, подадена от един съсобственик, ползва всички съсобственици. Ползвателите на земеделски земи са длъжни да представят в общинската служба по земеделие копие от договорите за наем, аренда или съвместна обработка на земята, валидни за 2013 -2014 стопанска година.

Имотите, за които не са подадени декларации от собствениците, ще се разпределят между ползвателите пропорционално на площта и съобразно основанието за трайно ползване на земеделска земя в съответното землище – собственост, аренда, наем.

Образци на декларации-заявления може да бъдат получени от Общинските служби по земеделие или да бъдат изтеглени от сайта на областната дирекция. Формулярите може да бъдат попълнени в електронен вид, подходящ за софтуера в ОСЗ.