СамокоВест

Заседанието на Местната комисия по обществен ред и сигурност – преливане от пусто в празно

Споделете ни в

Местната комисия по обществен ред и сигурност проведе заседание. В нея влизат представители на общината, полицията, горските стопанства, общински съветници и …

На заседанието се поставиха проблеми, които от години нарушават реда и сигурността, но все не намират решение. Отново бе разискван въпросът с безразборното паркиране на автомобили. Отново се изиска полицейските служители да посочат улиците със засилен трафик. Отново се обсъди промяна в организацията на движението и преобразуването на някои улици в еднопосочни. За пореден път се коментира намерението да се поставят скоби на неправилно паркираните автомобили и да се налагат глоби. За кой ли път се обсъди въвеждането на такса за паркиране.

Не бе забравена и обичайната тема – за шума в ромската махала. Посочено бе, че силната музика тероризира всички, живущи в близост до махалата. А това е ежедневие. Пак се подчерта ролята на полицията за опазване на обществения ред и налагане санкции на нарушителите. На прицел бяха взети отново свободно разхождащите се коне сред зелените площи в центъра на града и в кварталните градинки.

С две думи – заседанието се проведе и какво от това?

Предстои да видим ще се промени ли нещо след монтирането на новите камери за видеонаблюдение. Ще има ли реални резултати от заседанията на Комисията, които ще бъдат ежемесечни или все така ще се прелива от пусто – в празно.