СамокоВест

Започва изплащането на социални помощи

Споделете ни в

От Дирекция Социално подпомагане информират, че ще бъде изплатена целевата помощ за отопление за сезон 2016/2017г. на всички правоимащи, подали молби от първи юли до края на месец септември. За лицата, подали документи през месеците юли и август, сега се изплаща втори транш на помощта, за всички останали се изплаща цялата сума, която за този отоплителен сезон възлиза на 362 лв. До края на септември са подадени 2 759 молби. От тях 2 393 са одобрени, а 366 са получили отказ. Приемът на молби-декларации продължава до 31 октомври.

На 15 октомври приключи приемът на молби за отпускане на еднократната целева помощ за ученици, право на която имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище. Подадени са 311 молби, като две от тях са получили отказ поради по-висок доход, а останалите 309 ще получат финансова помощ в размер на 250 лв.

Родителите, които получават детски надбавки до края на този месец трябва да представят в социално подпомагане служебна бележка от училище или детска градина, че детето учи редовно или посещава подготвителна група. В случай, че не се спази регламентираният срок за представяне на бележката, паричната помощ ще бъде прекратена, припомнят от Дирекция Социално подпомагане. Бележката следва да се представи в указания срок, независимо кога е подадена молба-декларацията за отпускане на надбавките.