СамокоВест

Запалиха пункта на надзирателите от НП „Рила”

Споделете ни в

Запалиха постройката, в която се помещават надзирателите, охраняващи Национален парк „Рила”. Постройката се намира на територията на парка, по пътя към язовир „Бели Искър”. Изгоряла е част от покривната конструкция на сградата, а обзавеждането е изпепелено напълно. След потушаването на пламъците и извършения оглед полицаите са установили, че става въпрос за умишлен палеж. По дървената дограма е разлята запалителна течност. По вратите на постройката се виждат следи от удари с брадва, а по стените е стреляно – с пушка тип „помпа“, за което свидетелстват намерените в близост гилзи. На втория етаж на сградата е била поставена газова бутилка, но същата не се е взривила. Слава на Бога, че няма пострадали хора.

На мястото на инцидента е бил и директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов.

От полицията информират, че са извършили обиск на две къщи в село Бели Искър, но до момента няма задържани по случая. Сградата е застрахована. Образувано е  досъдебно производство. Предстои да бъде определен размерът на щетата.

По-тревожно е, че с престъплението се цели сплашване на охранителите на НП „Рила”, което може да има непредвидими последици.