СамокоВест

Закопчаха Меди за изнудване

Споделете ни в

Разследването по случая е проведено от криминалисти на ОДМВР- София под ръководството на Специализираната прокуратура.

В началото на м. юни 41- годишният Георги Борисов от Самоков сигнализирал в полицията, че от няколко месеца е обект на изнудване от лице, известно му с прякора Меди. Чрез системни заплахи и закани за саморазправа, запалване на имуществото и убийство спрямо него и семейството му, рекетьорът изнудвал потърпевшия за сумата от 20 000 лева.
По случая в ОДМВР- София бе образувано досъдебно производство под непосредствения надзор  на Специализираната прокуратура. След интензивни оперативно- издирвателни действия служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция установили самоличността на извършителя на криминалното деяние. На 3 август, при проведена среща между  двамата мъже, осъществена под прекия контрол на полицейските служители, извършителят е задържан непосредствено след получаването на парична сума в размер на 200 лева. След доклад на материалите по случая в Специализираната прокуратура,  Меди е задържан. 47-годишният мъж, адресно регистриран в Самоков, е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 214, ал.2, т.1 във вр. с чл. 213А, ал.2, т.1 от НК.

С прокурорско постановление му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, изменена последствие на постоянна.