СамокоВест

Задържаният за убийството на Мария отрича да я е познавал

Споделете ни в

Задържаният за убийството на Мария Златанова в Слънчев бряг твърди, че не познавал жертвата. В нощта на инцидента бил на рожден ден с приятелката си. Това твърди обвиненият в престъплението – бившият полицай Михаил Менашки пред съда в Бургас. „Не познавам Мария, във фаталната нощ бях на рожден ден“, каза Менашки пред съдия Пламен Синков. – През цялото време бях с приятелката ми.“

Днес магистратите гледат мярката му за неотклонение. Прокуратурата настоява за най-тежката мярка – постоянен арест. Адвокатите на Менашки вероятно ще се борят за парична гаранция или домашен арест. Жестокото убийство беше извършено в нощта срещу понеделник на паркинга пред хотел „Гларус“.

Мария се е качвала в автомобила на приятеля си Симеон Куминков, когато е била нападната. Намушкана е пет пъти в гърдите и корема. Фаталният удар е бил в сърцето. Ранен е и приятелят й, който се опитал да я защити. Часове след престъплението е арестуван екс ченгето от РУП-Слънчев бряг Михаил Менашки.

След убийството полицията разпространи съобщение до медиите, че основната версия, по която се работи, е неизяснени междуличностни отношения между Михаил и Мария. Според криминалистите най-вероятният мотив за убийството е ревност.