СамокоВест

Забележителен успех за самоковската спортна аеробика в Лондон

Споделете ни в

1003372_381792358628393_278192950_nЗабележителен успех за самоковската спортна аеробика! Гимнастичките ни завоюваха 6 златни и един сребърен медал на силния международен турнир Heathrow International Open, състоял се от 5 до 7 септември в Лондон. В турнира участваха над 170 спортисти от 10 държави – Великобритания, Белгия, Естония, Швеция, Германия, Египет и др.
Със злато се окичи Синтия-Мари Ангелова, която спечели индивидуалното състезание при 15-17-годишните. Веднага след нея се нареди друга представителка на Клуб по спортна аеробна гимнастика – Самоков Анита Гаврилова! Само едно място не достигна на Кристина Зографска за бронза. Тя се класира на 4-та позиция.
Злато в индивидуалните съчетания завоюва и младата самоковска надежда в спортната аеробика Симона Благоева, която тренира в Хасково. Тя се състезава в категория 12-14 г.
Заслужено заблестя златото и за Надя Паунова. Тя се класира на първото място при жените в категорията 18 г.
Изключителният възход на самоковските гимнастички продължи и с груповите изпълнения. Двете тройки при 12-14-годишните (Камелия Петрова, Лидия Ангелова и Мария Генова) и при 15-17-годишните (Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и Емилия Будинова, от столичния клуб „Левски”) грабнаха златните медали със съвършено изиграни съчетания.
Първенци в категорията 15-17 г. отново са наши момичета. Златен медал завоюва групата в състав Синтия-Мари, Анита Гаврилова, София Вададжийска, от клуб Самоков, Ем. Будинова и Мари Босилина от София.
Поредният успех на прекрасните самоковски грации е признание и основание за удовлетвореност за треньорите на клуба – бившия световен шампион Калоян Калоянов и Диана Борисова.
Особено горда с постиженията на състезателките е председателят на клуба Светлана Атанасова. Тя е и основен спонсор на Клуб по спортна аеробна гимнастика – Самоков.