СамокоВест

Емил Иванов от ДСП стана областен управител, а Александър Методиев Сали -депутатин. Да ни е честито!

Споделете ни в

emil ivanov
Емил Иванов

Абсолютната зависимост на правителството на Орешарски от ДПС става все по-видима. След скандалът Пеевси, който взриви държавата, гафовете в назначенията продължават с пълна сила и всички под диктата на една противоконституционна етническа партия. В петък министър-председателят определи за областен управител на Софийска област Емил Иванов, водач на листата на ДПС за 26 многомандатен избирателен район. С назначението на Емил Иванов се сбъднаха най-мрачните ни прогнози. Последиците от този акт на премиера Орешарски са чудовищни поне в две направления. Първо Емил Иванов отново става губернатор на Софийска област и второ – Александър Методиев Сали влиза в Народното събрание и става виден законотворец и парламентарист. Празнувайте самоковци! Има защо да сте горди с града си – град на будители, възрожденци и зографи. В надпреварата за 41 Народно събрание Сали участваше от „Коалиция за България” и не влезе само за една бройка. Но през листите на ДПС амбицията му да стане представител на народа в най-висшия управленски орган на България се сбъдна. С поредното назначение Орешарски демонстрира не само пренебрежение и незачитане исканията на гражданите, ами откровено и цинично се подигра с протестиращите, които вече цял месец настояват за оставката му. Определено в кадровата политика на премиера вече и дума не може да става за грешка. Последователността в подбора му доказва целенасочено и съзнателно унищожение на българската държава. В последния от многобройните си актове на държавна измяна бившите комунисти предадоха областите Пловдивска и Благоевградска, а сега и Софийска област. Действията на управляващите са толкова арогантни, че будят тревога дали пък в крайна сметка умишлено не се цели взривяване на мира в страната. Едно е сигурно – това е перфектен начин БСП да изчезне от политическия живот на България завинаги. И ако не беше толкова обезпокоително, лаладжийското им самоубийство щеше да е комично и забавно.

Емил Иванов е бивш кмет на Своге и областен управител на Софийска област от 2005 до 2009 година. Както вече писахме, за времето на управлението му отношенията между Самоковска община и Областна администрация София област бяха сложни, а понякога и конфликтни. В този период името на областния управител се свързваше с доста скандални сделки и прояви. В Черен списък на фирмите, организациите и личностите, унищожаващи българската природа срещу името Емил Иванов пише – „контактно лице на скандалния незаконен строеж “Златна перла””

От друга страна в politicsbgstyle.blogspot.com, от 11. 01. 2006 г., под надслов Героите на прехода, е записано: „Областният управител на Софийска област и бивш кмет на Своге Емил Иванов е осъден на 2 години и шест месеца затвор за побой през март 1990 г. Присъдата му е издадена за нанасяне на средна телесна повреда от Свогенския районен съд. Настоящият губернатор пребил на 26 август 1989 г. Георги Атанасов, който по това време е бил управител на Клуба на културните дейци в Своге. На пострадалия е нанесена “средна телесна повреда, изразяваща разстройство на здравето, неопасно за живота”. Шест месеца по-късно жертвата умира.

С такова съдебно минало Иванов е изкарал два мандата като кмет на Своге и впоследствие стана управител на софийска област. На последния си пост той беше назначен от квотата на ДПС. Иванов има бурна история като кмет на Своге. Той управлява града от 1995 г. до есента на 2005, когато беше назначен за губернатор. За този период е успял да овладее 90 % от местната икономика и тя се държи от фирми, които са близки до него, твърдят местните.

Според запознати, Своге е първата частна община в България.”

В публичното пространство Александър Методиев Сали също е свързан с поредица скандали. При последните избори за местна власт (октомври 2011 г.) tv 7 излъчи репортаж, според който Александър Методиев е участвал в схема за купуване на гласове. Ромите, които застанаха пред камерата на излъчваната в цяла България телевизия, обясниха, че натискът идва от общинския съветник Александър Методиев, известен като Сали.  Тези, които не са искали да участват в схемите, са били нарочно наклеветявани и арестувани, твърди единият от тях.

Сали стана национално известен и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между циганския аматьорски футболен тим Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на “А” Областната група. Пред Крум Савов от Livesport.bg пребитият футболен съдия заяви, че президентът на Спартак Александър Методиев е предизвикал отборът да го смаже от бой. Случаят, както и този с купуването на гласове, потъна в небитието, след като всички играчи от отбора на самоковската циганска махала отрекоха, че са пребили арбитъра и заявиха, че съдията е отнесъл ритниците от побеснялата публика, която тогава е нахлула на терена.

При последните парламентарни избори Блиц новините в публикация от 9 май 2013 година под надслов „Лидер на ДПС нокаутира мъж, разлепващ плакати на Касим Дал” писа: В друга крайност пък залитнал лидерът на ДПС в Самоков Александър Методиев – Сали. Той ходел из махалата с пикап, пълен с кафези с живи кокошки, и ги раздавал на ромите в квартала. Някои от тях са носачки, а други с натрупани килограми за грил. Това е най-иновативната идея в предизборна кампания. За първи път и курникът е в политическата надпревара, коментират самоковци. (БЛИЦ).

На фона на тези героични прояви на новоизлюпения народен представител Александър Методиев Сали проблемът с несъществуващата му диплома, която беше издадена ту от ВИАС, ту от ВСА, е най-малкото зло.

Истинското зло е, че управлението на държавата на всички нива и във всички власти се поверява на хора, които участват в меко казано „нечистоплътни от морална гледна точка” изяви. Истинското зло е, че имената им се свързват с престъпления според Наказателния кодекс на Република България, но вместо да бъдат разследвани те заемат висши държавни постове. Истинското зло е, че някой в държавата си играе с огъня и продължава да пали фитила, което може да доведе до ужасни и непредвидими последици за мира и реда в страната.

2 thoughts on “Емил Иванов от ДСП стана областен управител, а Александър Методиев Сали -депутатин. Да ни е честито!

  1. Ш-ш-шът! По-тихичко, че ще вземете да събудите „будните и свободолюбиви“ самоковци!

  2. Преди месеци се възмутих публично в отворено писмо до Александър Методиев – Сали, че представител на една етническа( според много хора незаконна)партия, има нахалството и амбицията да се кандидатира за кмет на гр. Самоков, но ето че мераците отивали много по високо. След всичките скандали напоследък в които се спряга и името на Сали, какво дебелоочие и самочувствие трябва да има човек, за да продължи да се натрапва и да преследва болните си амбиции! Не си за там бе човек, няма ли някой по разумен приятел да те посъветва, дори и за местно ниво не си! Погледни си електората, който разчита на нас етническите българи за да преживее някак си. За какви права и свободи ще пледираш в парламента, ще имаш ли куража да упрекнеш общината, че не полага грижи за вас? Така още повече се засилва етническото напрежение! Крайно време е и Самоков да подкрепи стачкуващите в страната! За съжаление в България от много години нещата не вървят нормално! Спомням си преди много години, още като деца с брат ми слушахме забраненото тогава радио „Свободна Европа“. Имаше един журналист Велко Верин от който съм запомнил следното от някакъв репортаж за България – „В България хората се издигат като кратуните,като ги пуснеш в един вир, най празните изплуват най отгоре“.

Comments are closed.