СамокоВест

Емил Георгиев: Пришълеца срещу Хищника на балотаж

Споделете ни в

Единствената причина да не подкрепя никого в неделя. Да не забравяме и третото квадратче.

Резултатите от изборите са такива, каквито са – добри за едни, лоши за други, но справедливи за всички: Justice for All, пеят „Металика“. Все пак, демокрацията е механизъм, гарантиращ, че ще ни управляват, както заслужаваме, а не по-добре. Това вече не са „Металика“, а Джордж Бърнард Шоу. 

Първата част на това шоу свърши, предстои финалът. Преди изборите в социалните мрежи беше модерно който се сети да обявява своите 3, 5 или 7 причини да гласува за един или друг кандидат-президент. Предполагам, че сега ще прочетем причини, защо трябва да подкрепим Радев и Цачева, пък макар и с отвращение.

Вероятно някой ще каже, че генерал Радев все пак е учил в Америка, а не в Москва и никой не е подлагал на съмнение дипломата му. Друг би предпочел Цецка Цачева, която се обяви за „убеден демократ, републиканец. Привърженик съм на евроатлантическите ценности“. Освен това, ако Хилари Клинтън спечели изборите, Цецка ще говори с нея на „европейски, български език“.

Аз обаче имам само една причина да не подкрепя нито Цачева, нито Радев и тя се крие в моята колебливост: просто не мога да реша дали „ревизирането на отношението към НАТО и ЕС“ – от страна на Радев, е по-недопустимо, отколкото поставянето на „държавния интерес над човешките права“ – от страна на Цачева.

На проевропейски настроения гласоподавател не му е лесно. Изборът между кандидатите на балотажа – подкрепящи падането на санкциите срещу Русия, без сериозни промени в руската външна политика – е като избора между Пришълеца и Хищника от известния хорър: КОЙто и да спечели, човечеството губи.

Демокрацията действително е механизъм, гарантиращ, че ще ни управляват, както заслужаваме, а не по-добре.

Източник: „Площад Славейков“

One thought on “Емил Георгиев: Пришълеца срещу Хищника на балотаж

  1. „За нас е важно да не допуснем комунистите да се върнат на власт, това е кауза на СДС. Ние свалихме комунистите, не очаквайте ние да сме партията, която ще ги върне на власт – заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.“
    „Била съм член на БКП до 1989 година, но не се срамувам от този факт, … обаче никога не съм била член на СДС”, каза още Цачева.
    Non comment …

Comments are closed.