СамокоВест

Евгений Дайнов пред „Дарик“ : Борисов избра да е с лошите – с модела „Кой“

Споделете ни в

evgeniy dainovПремиерът реши да е с лошите, със задкулисието, със статуквото, коментира политологът.
Бойко Борисов беше принуден да избере на коя страна да застане – да подкрепя Пеевски или да прави реформа в съдебния сектор, и той избра да е с лошите. Това обяви  пред „Дарик“ политологът Евгений Дайнов в коментар на оставката на правосъдния министър Христо Иванов.
„Видя се, че дори и Бойко Борисов не може да бъде и от двете страни едновременно – и от страната на добрите, и от страната на лошите. Видя се, че този танц не може да продължи, както на него му се иска – едновременно да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи точно в правосъдната система и да си приятел на прогресивните сили. Няма как да стане. Бойко Борисов беше принуден да избере.
Той избра да е с лошите, със задкулисието, със статуквото, с модела „Кой“. Оттук нататък интересното е кой ще остане с него при лошите, следователно ще застане срещу гражданите и кой от Реформаторския блок ще се върне при гражданите, да застане срещу мафията, която беше първоначалната заявка на Реформаторския блок, когато се роди от жълтите павета от протеста – те казаха гражданите срещу мафията“, добави Дайнов.
Според политолога нещата са се изяснили по един доста добър за политиката начин: „Знаем кои са добрите, знаем кои са лошите и ще действаме“.
На въпрос каква ще е реакцията на РБ, Дайнов коментира: „Там много трудно се постигат общи реакции, че и дори в отделните партии. Доста от емблематичните имена на Реформаторския блок прекалено комфортно започнаха да се чувстват във властта – в Бойковата власт. Може би нямат да съберат решителността да се върнат при гражданите. Не искам никого да обезкуражавам. Нека всички да си мислят от реформаторите, че за тях продължаваме да си мислим добри неща и че ги очакваме да се върнат при нас. Всеки има правото да се поправи, както всеки има правото да се излага“.
Лошите в българските условия лошите винаги си отмъщава, предупреди Дайнов: „Те винаги започват да тормозят всички, особено народонаселението, което до седмица, до месеци ще усети увеличен тормоз върху себе си и ще разбере какво се е случило“.
Източник: Клуб Z