СамокоВест

Д-р Хайнц Брам пред Дойче веле: Има опасения, че България е врата на тъмните сили към Шенген

Споделете ни в

България изглежда стабилна в морето от проблеми в Гърция, Румъния и страните от бивша Югославия. Но все така й отказват достъпа в Шенген. ЕС просто не иска в момента нови грижи, смята политологът Хайнц Брам, цитиран от Дойче веле.

Въпреки постигнатия от България напредък, германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих не вижда възможност страната да се присъедини към Шенген – развитието в нея, за съжаление, не било напреднало достатъчно. В опит за тълкувание на тези думи германският политолог Хайнц Брам споделя убеждението си, че времето на щедростта на ЕС е приключило – като резултат от икономическата и банковата криза, и също и политическата обърканост в Общността.

Извършваният от ЕС мониторинг на България в никакъв случай не е без значение. Все още ситуацията в правната сфера не е такава, каквато трябва да бъде. Но кризата и ситуацията в Гърция, Румъния и като цяло в страните от бивша Югославия са причината и спрямо България да се проявява много голяма строгост, смята Хайнц Брам. Същевременно той подчертава, че България представлява едно голямо изключение и се смята за остров на стабилността региона.

ЕП ще поддържа огъня. Накратко – Европейският съюз не иска нови грижи и залага на сигурно. В миналото остана времето, в което ЕС проявяваше голяма щедрост към източноевропейците. Същото важи и за стремежа за максимално разширяване на ЕС, вкл. с Турция.

„Сега отношението към нещата е много по-педантично. Има стремеж към това, да се сведат до минимум всички потенциални бъдещи проблеми“, казва германският политолог. Според него обаче България може да разчита на Европейския парламент: евродепутатите ще продължат да искат възможно най-скоро България да влезе в Шенген.България – врата за тъмните сили? Оценката на Хайнц Брам за България е, че състоянието на съдебната система още не е оптимално – не е ясно какво точно се разиграва там. „В България все още има тъмни сили, правораздаването е бавно, липсва доверие, че границите са толкова сигурни, колкото се очаква да са. Знае се, че в България все още има подземни канали, че някои са натрупали неимоверни богатства. И сега изведнъж възникват опасенията, че с присъединяването си към Шенгенската зона България ще се превърне във врата, през която ще навлязат тъмните сили“, обобщава Брам пред Дойче веле.

2 thoughts on “Д-р Хайнц Брам пред Дойче веле: Има опасения, че България е врата на тъмните сили към Шенген

  1. Тъмните сили са вътре в ЕС. Той се управлява от хора който никой не е избирал в основата си е диктатура. Не е по-различно от СССР. Живеем в условията на глобален прикрит фашизъм.Същите хора който финансираха нацистка германия преди втората световна после създадоха ООН и ЦРУ. Това е кръвната линия династията Уиндзор която управлява Земята от 1750г. до ден днешен. Имената вече са им други но всички крале и президенти се избират преди всичко по кръв.Синя разбираите буквално. ЕС ще се разпадне скоро вече няма съмнение в това.

  2. ХА ХА ХА този !!! е една червена „бабичка“ … Това че е бавно и тъмно се дължи на онова време дето бяхме в съветския концлагер , а това че този !!! чете такива сайтове е добре щото колкото и да му е тъмно може накрая да му светне ..

Comments are closed.