СамокоВест

ДСБ: Правителството на Орешарски не може да извади България от кризата, защото е правителство на лъжата

Споделете ни в

Политическото становище на ДСБ за новия кабинет е, че той е продукт на   български и чуждестранни олигархични кръгове. В позиция на партията, изпратена до медиите, се казва- „Правителството „Орешарски” не може да извади България от икономическата депресия, нито да посочи на обществото път за излизане от социалната, демографска и духовна криза. Не може, защото е правителство на лъжата:

1.Най-голямата лъжа е, че новото правителство цели  да  реши проблемите на гражданите. Напротив, парламентарната подкрепа, персоналният състав и т.нар. приоритети показват , че то е пригодено единствено да обслужи икономическите интереси на монополите, мафията и близките до БСП и ДПС бизнес кръгове.

2.Лъжа е, че е правителството Орешарски е „програмно“. Правителството няма програма, а единствено общи идеи в пожелателна форма.

3.Това правителството се крепи на сътрудничество между ДПС и „Атака“, прикрито чрез  процедурни хватки и колективно бягство от отговорност.

4.Правителството излъга и гласоподавателите. Новият премиер обяви отказ от предизборните обещания на партията си БСП.

5.Зад лъжата за „експертния“ характер на кабинета  се крият партийни функционери на БСП и ренегати, които представляват единствено частни олигархични интереси.

Правителството „Орешарски” е продукт на   български и чуждестранни олигархични кръгове, които стояха зад създаването на Тройната коалиция. Техните интереси са противоположни на тези на българските граждани. Те няма да допуснат нови правила в антимонополното законодателство,  правосъдието, политиката по заетостта, образованието, енергетиката. Без  промяна в тези сфери, обществото ни е неспособно да се справи с пораженията, нанесени от управлението на Борисов, се казва в позицията на ДСБ, разпространена до медиите. Партиите в 42 НС  не могат и не искат да предложат добри решения за излизане от кризата.  Парламентарният дебат  се принизи до лични нападки и компроматна война, познати от предизборната кампания. Това е война на мафиотски кланове, която е  далеч от проблемите на гражданите и икономиката и само ще задълбочи кризата – е записано още в документа.

От партията на тъмносините отчитат и се ангажират да устояват и защитават интересите на избирателите, огромната част от които остана без представителство в 42 Народно събрание. „ Ние от ДСБ разбираме новата си трудна, но изключително важна роля. Най-активната и модерна част от гражданите на България не са представени в Парламента. Те вече изразяват недоверието и възмущението си от състава на кабинета и безпринципното мнозинство зад него. Ние ще търсим доверието и подкрепата на тези граждани като категорична опозиция на правителството на лъжата. Ще отстояваме позициите и решенията от предизборната си програма и ще консолидираме доверието на гражданите, които не намират своето представителство в настоящия парламент.”, се казва в становището.

One thought on “ДСБ: Правителството на Орешарски не може да извади България от кризата, защото е правителство на лъжата

  1. Eдин пишман социолог каза:Най-доброто което може да направи това правителство е да вдъхне надежда в народа за по-светло бъдеще.

Comments are closed.