СамокоВест

ДСБ и СДС няма да се обединяват с ГЕРБ на следващите избори

Споделете ни в

dsbСините от ДСБ и СДС нямат намерение да се обединяват с ГЕРБ на следващите избори. Това заявиха лидерите на двете партии Радан Кънев и Божидар Лукарски пред БНТ. Изявлението е в отговор на призива на Бойко Борисов, отправен чрез медиите към Реформаторския блок да се обединят, за да свалят кабинета Орешарски. Борисов добави и покана за общо управление след това. Офертата на експремиера беше отхвърлена и от партията на Меглана Кунева „България на гражданите”

gerb„Предложението на Борисов ме кара да изпитвам известно съжаление, защото явно в момента той не е на нивото на собствените си избиратели”, каза пред националната телевизия Радан Кънев.  Според него за българските гражданите темата отдавна не е как да се сглоби ново мнозинство в следващия парламент. „Доста бакалски е подходът на Бойко Борисов и съм убеден, че той не отговаря на интереса на избирателите на ГЕРБ, част от които също протестират в момента“, допълни Кънев. Според лидера на ДСБ въпросът е как да не се допусне следващо управление, което би си позволило да излъчи Пеевски начело на ДАНС или което подобно на управлението на г-н Борисов, да си позволи да използва медиите на Пеевски като партийна трибуна. „Въпросът е какво е това управление, което може реално да промени в България правосъдието и да извади страната от икономическата криза“, подчерта Радан Кънев. Борисов вижда, че не е той човекът, който може да направи това, което избирателите искат. Това той нарича загуба на мощност, допълни още Кънев. „Всички искат от нас огромна промяна в българската политика, а не проста промяна на мнозинството. В миналия парламент имаше мнозинство ГЕРБ-“Атака“, сега е БСП, ДПС и „Атака“ – и в двата случая се оказа, че има мафиотски структури, които контролират икономиката на страната, които правят хората безработни, съсипват здравеопазването, образованието…“, каза още лидерът на тъмносините.

Божидар Лукарски също бе категоричен, че СДС, въпреки че все още не е част от Реформаторския блок, няма намерение да предприема общи действия с ГЕРБ на избори. Той заяви, че вярва в един бъдещ реформаторски блок, но „доколко ГЕРБ е част от такъв блок, това е друг въпрос.“ Лукарски поясни, че поканата на Бойко Борисов не е направена персонално към СДС. „Ние си имаме собствена позиция, и тя е за оставка на правителството и не е свързана с покани от страна на ГЕРБ. Ние общи действия с тях не бихме могли да имаме поради много различия“, допълни той.

One thought on “ДСБ и СДС няма да се обединяват с ГЕРБ на следващите избори

  1. СДС … ДСБ … СИНЯ КОАЛИЦИЯ … РЕФОРМАТОРСКО МНОЗИНСТВО .. И ОЩВ И ОШЕ

    „София. Полицията търси съдействие за установяване самоличността на мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът е открит на 5 август в района на кв. „Драгалевци” от автопатрул на Шесто Районно управление „Полиция”. Пред полицаите той заявил, че се казва Радослав Стоянов и е роден през 1972 г. в Русе. Нямал документи за самоличност.
    Висок е около 165 см, с тъмнокестенява коса и светлосини очи. Бил е облечен със зелена тениска, сив панталон, сиво яке и носел сива шапка с козирка, обут с черни маратонки с по две бели черти по средата.
    Умоляват се всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112, 02/9821760, 02/9821755 или в най-близкото управление на полицията.“

Comments are closed.