СамокоВест

Другата гледна точка на едно убийство

Споделете ни в

На сайта на Областна дирекция на МВР е изнесена следната информация:

„Около 15.00 часа вчера в РУП – Самоков е получен сигнал за извършено убийство в с. Райово, община Самоков. На мястото незабавно е изпратен автопатрул, които в двора на къщата се натъкват на труп на лице от женски пол под навес на селскостопанска постройка.
Веднага на мястото пристига дежурна оперативна група. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който е установено, че трупът, намерен до локва кръв и с видими следи от насилие в на А. П. /68г./. В хода на разследването станало ясно, че извършителят на тежкото деяние е В. П. /35г./ – син на убитата,  същият нанася удар с бухалка по главата на майка си с което причинява смъртта й.
В. П. е задържан в РУП – Самоков. Открита и иззета е дървена бухалка – предмет на убийството. Трупът на жертвата е транспортиран до КСМД София за аутопсия. Уведомена е Софийска Окръжна Прокуратура.”

В информацията на полицията обаче липсват някои съществени подробности, които бяха изнесени пред екипа на СамокоВест. Броени минути преди инцидента обвиненият в убийството на майка си мъж е спасил от смърт свой съсед. Съседът Веселин Игнев изпаднал в клинична смърт вследствие удар от електрически ток. Той включил апарат за доене на кравите, но тъй като накрайникът бил мокър Веселин попаднал под 220 волта напрежение. Обвиненият в престъпление В.П. чул писъците на съпругата на съседа – Ваня Игнева. Той буквално прескочил през оградата и оказал първа помощ на пострадалия. След като му направил изкуствено дишане и масаж на сърцето В.П. върнал Веселин Игнев към живот.

Изпаднал в стрес от преживяното той се прибрал у дома. 68 годишната му майка от години е страдала от тежка форма на атеросклероза. Никой не знае как точно е станал инцидента, но близки до семейството твърдят, че В.П. е бил отговорен и грижовен син. Предстои следствието да установява какво се е случило, но не е изключено да става въпрос за нещастен случай.