СамокоВест

Дрогирани безумци натириха два коня в заведение на площада

Споделете ни в

Полицията в Самоков задържа двама опасни злосторници, опитали да вкарат коне в заведение на градския площад. Това е съобщила за Агенция „Фокус” Мариола Маркова, говорител на Областната дирекция на МВР-София.

Около 13 часа в неделя граждани алармирали на спешния телефон 112, че двама младежи във видимо неадекватно състояние искат да вкарат два коня в заведение , разположено в центъра на Самоков. Слисаните посетители с потрес наблюдавали как единият от младежите невъзмутимо вкарал коня си през терасата на кафенето във фоайето, като неистово го дърпал за юздите и се мъчел да го доведе при масите с посетителите. Животното обаче упорито се съпротивлявало, а клиентите ужасени избягали през другия вход. В този момент на място пристигнал и полицейският патрул. При вида на униформените младежите се метнали на конете и с викове препуснали по самоковските улици. Двамата профучали покрай колите, прекосили и двора на близкото училище, но след кратко преследване били задържани. Оказало се, че единият ездач е 27-годишният Х.П., син на Янко Попов-Туцо, подсъдим по мегаделото „Килърите”, а другарят му е 23-годишният Г.Г., стар познайник на органите на реда. Г.Г е регистриран нееднократно за телесни повреди, срещу когото и в момента са води досъдебно производство за същото престъпление.
Когато ги докарали в районното управление, хулиганите били изпробвани за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.60 промила за Х.П. и 0.37 промила за Г.Г. След това били тествани и за употреба на наркотични вещества и отново пробите и на двамата се оказали положителни, като за Х.П. тестът отчел амфетамини, а за другаря му – всички възможни наркотични вещества.
Младежите са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая в РУП- Самоков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.1 от НК.