СамокоВест

Драматичен театър Ловеч гостува с „Търся нов съпруг“ – обещава неподправен смях и настроение

Споделете ни в

В Самоков Драматичен театър Ловеч има своята отдадена и предана публика.

Този сезон театърът обещава неподправен смях и настроение с комедията „Търся нов съпруг“. Пиесата на Миро Гавран представя животът и перипетиите, пред които е изправена една вдовица в търсене на нов съпруг. Миро Гавран – един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Негови пиеси са поставяни на някои от най-авторитетните световни сцени във Виена, Париж, Вашингтон, Москва, Рио де Жанейро, Атина, Ротердам, Будапеща, Краков, София…
Сред най-популярните и изпълнявани пиеси на хърватския драматург са: “Антигона на Креонт”, “Нощта на боговете”, “Любовта на Джордж Вашингтон”, “Шекспир и Елизабет”, “Чехов каза сбогом на Толстой”, “Всичко за жените”, “Как да убиеш президента”, “Хотел Вавилон”, “Смехът забранен”. Отличен е с над 20 литературни и театрални награди.

„Веселата“ вдовица е самотна от 10 години, в един момент решава да си търси нов съпруг и пуска обява. На обявата попада нейният съсед, който от години мечтае да се ожени за нея, но по стечение на обстоятелствата това не се случило. За да се отърве от евентуалната конкуренция той се разбира със свой приятел – актьор, който трябва да изиграе пред жената пет неподходящи кандидат съпрузи.

В ролите – известните и харесвани Тончо Токмакчиев, Валентин Танев, Албена Колева.

Пиесата ще бъде представена на 30 януари, понеделник, 18 часа на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“.

Билети – цена 10 лв.

Предварително могат да бъдат закупени в читалнята на Общинската библиотека, на тел. 0886 18 09 61, а в деня на представлението на касата в Читалището.