СамокоВест

Драматичен театър Ловеч гостува на самоковска сцена с „Църква за вълци“

Споделете ни в

Този път Ловешкият театър ще предложи на самоковската публика една вглъбена пиеса, наситена с тъга и философски разсъждения. Пиеса – огледало на нашия съвременен свят, на отчуждените семейни връзки, пропукани отношения и ръждиви ценности. Една пиеса, която не е достатъчно да гледаш, налага се и да мислиш. Върху посланията за лицемерието и егоизма, любовта и омразата, продажната съвест и страдащото достойнство, за мрачните тайни, които крие всяка къща и призраците, които излизат наяве.

Това е произведение, което пробужда бурни и противоречиви чувства. Ще станем свидетели на живота на едно семейство, чиито основи са напълно разрушени. Ще потънем в битието на главната героиня – майката, която цял живот преследва целта си – любовта. Ще се удивим на силите, с които тя устоява живота. Ще се възхитим на голямото й сърце, готово да прости всички грешки на своите деца.

Постановката е по пиеса на Петър Анастасов, написана през 1996-1997 г. Поставяна е и на сцената на Народния театър, а по-късно по нея е заснет едноименният телевизионен сериал.

Режисьор Цвятко Стоилов.

Участват актьорите Слава Георгиева, Силвия Чобанова, Богомила Николова, Нина Суванджиева, Златина Никифорова, Явор Костов, Софроний Рацов, Ленко Гурков, Петър Стойчев и Цвятко Стоилов.

Сценография и костюми – Надя Ковачовска.

Представлението е на 15-ти март от 18 часа на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“.

По традиция ще има и спектакли за деца. Представленията за децата са от 11 и 14 часа, на 15-ти март на същата сцена.

За повече информация и билети – предварителна продажба на тел. 0886 180 961 и на касата на Читалището в деня на представлението.