СамокоВест

ДПС-депутатът Бат’ Сали : Не роми са пребили българи в Раднево. Това е бой между две групи наркопласьори.

Споделете ни в

Извършеният от група роми побой над трима българи в Раднево не е битова свада. Това е криминален инцидент. Това заяви в сутрешния блок на btv депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат’ Сали. „ Да попитам институциите защо мълчат, че този инцидент е криминален. Той не е битов. Става въпрос за разпределение на наркотици в този град. Това е побой между две групички разпространители на наркотици. Пребиват първо това момче циганчето. Той отива събира своите приятели и пребиват този, който също се занимава с разпространение на наркотици. Протестът е защото хората нямат информация. Те мислят, че цигани нападат българи в този конфликт. А той е криминален – битката е между две групи наркопласьори.“ коментира в ефир Методиев. По думите му обикновените хора си живеят мирно без значение от етноса им. ДПС-депутатът категорично отрече Сурай да е в редиците на движението: „ДПС не стои зад такива личности в Раднево. ДПС няма такива симпатизанти, няма такива членове”, заяви Бат’ Сали. (Сурай е сочен като главен виновник за инцидента, криминално проявен, собственик на два незаконни магазина в града -бел.ред.)

Лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев и общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера също бяха единодушни, че извършеният от група роми побой над трима българи в Раднево не е просто битова свада.

„Не е нормално да тръгне една тълпа от циганската махала, да мине покрай полицията, да пребият трима души почти до смърт и след това да говорим за един лек криминален инцидент“, отбеляза Контрера пред Антон Хекимян
Според Цветелин Кънчев в първия си ден митингът е бил спонтанен, но на втория е бил подменен, тъй като „има 2-3 групировки с големи интереси в Раднево“.
„В този сблъсък има твърда информация, че има финансови отношения за уреждане“, каза още той.
И лидерът на „Евророма“, а и политикът от ВМРО имат данни, че Сурай се занимава с незаконна финансова дейност като лихварство.
„Имаме един разбеснял се цигански барон, който е оставен да върши каквото си иска“, посочи Контрера, а Кънчев призова полицията да влезе във всички ромски махали и да се справи с лихварите, „които пият кръвта на ромите“.
Той отбеляза, че кметът Теньо Тенев дължи отговор на въпроса познава ли Сурай и дали го е ползвал по време на избори.
„Сурай, каквато информация имам, през последните години се е явявал като представител на ДПС в Раднево“, заяви той.
Контрера отбеляза, че точно заради това в ромската махала тече и ислямизация.
„Какво е общото между Гърмен, Раднево и Орландовци – и на трите места циганите са гласували за ДПС“, посочи Кънчев. Той каза, че според негови приятели българи от Раднево проблемите започнали, когато в махалата влязло ДПС.
Лидерът на „Евророма“ призова „глобално“ да се реши проблемът с незаконните постройки в махалите, а не на парче.
Според него в противен случай се появяват такива „дерибеи“, които се използват по време на избори, а през останалото време хората страдат от действията им.