СамокоВест

До 6 януари кандидатите за директни плащания 2013 проверяват площите си онлайн

Споделете ни в

nap onlineЗемеделските стопани могат да проверят дали заявените от тях земи попадат изцяло или частично в допустимия за подпомагане слой „Площи в добро земеделско състояние” за 2013 г. Справката се извършва от връзката „Система за индивидуална справка по Директни плащания”. Заповедта за специализирания слой се намира на сайта на ДФ „Земеделие”.

При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните чрез областната дирекция „Земеделие”, където са подали документите си. Областните и общинските служби по земеделие ще помагат на стопаните при проверяването на данните и подаването на възражения. Образци на жалбите ще се генерират автоматично от Системата за справки на ДФЗ. Те трябва да бъдат подадени до 6 януари 2014 г. и да съдържат идентификаторите на блоковете земеделски стопанства, които кандидатите искат да включат в жалбата си. Министерството на земеделието и храните ще разглежда само възражения, подадени по този ред.

След разглеждането на възраженията ДФЗ ще коригира плащанията по схемите и мерките за подпомагане на базата на актуализирания от МЗХ, финален за кампанията слой. Той ще бъде готов до 25 февруари 2014 г.