СамокоВест

Добрата новина: Калин Иванов е здрав. Родителите даряват събраните средства за лечението на други нуждаещи се

Споделете ни в

Окончателно бе потвърдено, че Калин Иванов не страда от злокачествен меланом на клепача. Професор Кристоф Хинчих от медицинската клиника към Мюнхенския университет е категоричен, че диагнозата е доброкачествен невус на клепача. На ученика от ПТГ “Никола Вапцаров“ предстои да провежда редовни профилактични прегледи, за да се следи размера на тумора.

Щастливите родители заявиха, че даряват събраните средства от благотворителната кампания за лечението на други нуждаещи се. Те уточниха, че вече са превели 50 хил. лв. по банковата сметка на друг нуждаещ се самоковец – 40-годишният Константин Георгиев Чолаков. Той е пенсионер по болест и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Сумата е достатъчна за операцията, която трябва да бъде извършена в най-скоро време в специализирана клиника в Турция.

Майката на Калин – Галина Иванова, допълни, че останалите средства ще бъдат дарени за 19-годишната Александрина Кръстева, която страда от остра лимфобластна левкемия и в момента е на лечение в болница в Лондон.

На повика да помогнат за лечението на Калин Иванов, на Константин Чолаков и на Александрина Кръстева откликнаха хиляди самоковци. Те се включиха не само със средства, но и със светлите си мисли, и с надежда. И чудото става!