СамокоВест

Димитър Делчев: Служебното правителство е предвестник на коалицията ГЕРБ – БСП

Споделете ни в

Реформаторският блок е единствената пречка пред коалицията на ГЕРБ и БСП в следващото Народно събране, заяви пред България он Еър Димитър Делчев от Националния координационен съвет на РБ.

Служебното правителство е предвестникът на тази коалиция, каза той. Това, което се случи в образованието, е показателно. Служебният министър Денков като близък на ГЕРБ и Модев, синът на функционер на БСП, влязоха в координирана атака с неверни твърдения срещу бившия министър Меглена Кунева.  Вместо брифинги с лъжи, трябваше да бъдат отчетени успехите за повишаване на учителските заплати, което постигна, въпреки че нямаше първоначална подкрепа от министър-председателя, както и въвеждането на един изцяло нов закон, коментира Делчев. 

РБ е извън схемите на ГЕРБ и БСП и в следващото НС ще попречим на правителство на ГЕРБ и БСП с подкрепата на ДПС, каза той и добави, че флиртът с левицата от страна на ГЕРБ ще бъде наказан от избирателите.

Реформаторският блок продължава да бъде платформата за обединение в дясно, категоричен бе Делчев и каза, че РБ води преговори с още няколко формации. До края на седмицата ще станат ясни новите ни партньори, с които заедно ще се противопоставим на популизма, който се лее от ляво и дясно, коментира Реформаторът.

В момента сме на търг с явно наддаване, едните предлагат 1500 лв. заплати, другите 1300 лв., третите 700 лв. пенсии, каза Делчев и беше категоричен, че тези обещания са лъжа, а РБ е платформа на нормалността в морето от  популизъм.

Делчев обяви, че днес РБ ще представи основни точки от програмата си след заседанието на Политическия съвет на Блока в 12:00 часа.