СамокоВест

Димитър Делчев: РБ влезе в бастионите на ДПС

Споделете ни в

dimitar delchevРеформаторският блок влезе в бастионите на ДПС като втора или трета политическа сила. В Шумен постигнахме 400% по-добър резултат и само 1% не достигна на нашия кандидат за балотаж. В Кърджали и Разград също увеличихме значително резултата си. Това заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.
Делчев определи резултата от местните избори като добър за Реформаторския блок. Подкрепата за РБ показва, че растем, за разлика от всички, които запазват или понижават резултата си, каза той. В два областни града имаме кметове на първи тур, в Плевен сме на балотаж като първа политическа сила, а в Добрич, където не съществувахме на картата и всички социолози до последно даваха голям победа за кандидата на ГЕРБ, нашият кандидат Йордан Йорданов е на балотаж, продължи народният представител.
На въпрос свързан с коментара на Цветан Цветанов и исканите извинения Делчев заяви, че място за извинения няма. Виждам нервност у ГЕРБ, може би заради градове като Добрич, където смятаха, че са безапелационен победител, но не се получи, коментира председателят на Предизборния щаб.
По повод създалата се ситуация в „Арена Армеец“ Делчев заяви, че липсва организация от страна на отговорните за изборния процес. Това е следствие от ненаучения урок от 2011 година, когато отново бяхме свидетели на носене на чували и безкрайно чакане, коментира той. От РБ от доста време повтаряме, че машинното е решение на проблема. Възможността за машинно гласуване я има в закона от 2 години. На изборите за Европейски парламент беше пилотен проект, на парламентарните също, сега пак пилотираме и все не успяваме да кацнем, продължи коментара си Делчев. Според думите му машинното гласуване не само ще облекчи изборния процес, но и ще ограничи възможността за контролиран и купен вот.