СамокоВест

Диана, Величка и Вели Чаушеви на път към Талант на България

Споделете ни в

Диана, Величка и Вели Чаушеви заслужиха 4 „ДА“ в петия юбилеен сезон на „България търси талант“. Любен Дилов-син, Михаела Филева, Асен Блатечки единодушно подкрепиха уникалното изпълнение, а Ицо Хазарта призна, че е искал да им даде своя златен бутон. Трио Чаушеви успя да трогне журито с любовта и професионализма си. Майка, баща и дъщеря изпълниха авторска песен в оригинална смесица от фолклор и джаз, която впечатли, както зрителите, така и феновете на предаването. Над 2600 почитатели коментираха и споделяха изпълнението им на страницата на формата във Фейсбук.

Величка и Вели Чаушеви са заедно от студентските си години. Величка е от Самоков. Родителите й са музиканти. Вели е роден в гр. Котел, където завършва Националното училище за фолклорни изкуства. Срещат се в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. И от тогава до днес за тях животът е музика. И двамата са народни изпълнители. Тя е певица, той свири на тамбура, контрабас, китара, пиано. Намират, че сходството в личните им имена не е случайно. В повечето случаи се радват на забележително единомислие. В останалите разчитат на разбирателството и любовта. По общото им мнение това е ключът към хармонията не само в семейството, но и в обществото.

А малката Диана вече е звезда. Едва 4-годишна изгря на голямата сцена в Шоуто на Слави. Със своя неоспорим талант и завладяващ чар, Диана стана любимка на милиони българи. Пътешествието й в света на музиката продължава от народното пеене до класическите музикални инструменти. Свири на цигулка, ученичка е в Национално музикално училище “Любомир Пипков” София, лауреат на различни награди от многобройни участия. Сега Диана Чаушева – тази пъстра дъга от музикални дарования, е истински професионалист.