СамокоВест

Децата от ЦНСТД – Самоков с първо участие в инициативата „Коледна звезда“

Споделете ни в

Повече от 10 години в храм „Покров Богородичен“, гр. София  се провежда кампанията „Коледна звезда“. Кампанията  развива таланти и помага на деца. В инициативата деца от социални домове, подпомагани от доброволци и ученици от различни училища, творят коледни картички, които биват разпродавани на благотворителен базар в храма. Средствата се разпределят за летни екскурзии между деца от различни социални институции.

Тази година в инициативата се включиха и възпитаниците на Център за настаняване от семеен тип на деца – Самоков.

Наред с тях участват деца от с. Беброво, деца в неравностойно положение от ЦНСТ кв. Люлин, ЦНСТ кв. Връбница, от ЦНСТ кв. Надежда, организирани от фондация „Дечица“, от ДДЛРГ “ Констанца Ляпчева“ в гр. Долна баня, от Защитено жилище „Савина“ и от различни столични училища: 28 СОУ ”Алеко Константинов”, от 20 ОУ “ Тодор Минков“, 32 СОУ „Св. Климент Охридски“, 120 ОУ „Г. С. Раковски“, 4 ОУ “ Джон Атанасов“, 112 ОУ „Стоян Заимов“, ЧОУ „Св. София „,ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Гара Бов и др.

Децата са изработили общо над 1500 картички.

Всеки, който желае, може да си закупи картичка (цена: 2 лв.) всеки ден на място в храм „Покров Богородичен“ ( гр. София, ул. “Георги Данчов – Зографина” №2.) или да направи поръчка на телефон: 02 / 953 35 23 – между 15 и 18 часа всеки делничен ден или на 0882 883 017. Приемат се и по-големи поръчки – за коледно настроение в офиса и сред служителите, за представители на фирми – на посочените за контакти места и телефони. Издават се и фактури!

Коледният базар за коледни картички на място ще се проведе на 10 XII и 17 XII във фоайето на Енорийския център при столичния храм „Покров Богородичен“. Ще започне от 10.30 ч. и ще продължи до 13.00 ч.  В Самоков децата от ЦНСТД ще предлагат своите красиви, пъстри, празнични картички на традиционния коледен базар, който се провежда на площад „Захарий Зограф“.

Децата очакват всички хора с добри сърца. Нека зарадваме и себе си с красивото детско творчество и децата, на които можем да помогнем, като възнаградим труда им!

А ползите от проекта не са само финансови. Проектът събира хора, които иначе никога не биха се срещнали, децата от домовете започват да се чувстват значими, имат приятели извън дома, има хора, които биха купили техните картички, има други деца, които мислят за тях и ги обичат.