СамокоВест

Депутатът от ДПС Бат’ Сали си назначи за съветник разследван за организиране на престъпна група

Споделете ни в

Небезизвестният народен представител от ДПС Александър Методиев – Сали си назначи за официален съветник самоковеца Чавдар Валериев Здравков. Официалният ДПС съветник Чавдар Здравков в момента е разследван за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици в Самоков. През 2012 г. групата е оправдана на първа инстанция, но присъдата е отменена от въззивния съд, а делото е дадено на прокуратурата за доразследване. Чавдар Здравков е лидер на странната структура, наречена Движение СИЛА. Първоначално абревиатурата идва от „Съюз на интернет любителите на автомобили“. Движение СИЛА взе дейно участие в контрапротестите и изграждането на „Град на Истината 2013“. В тази връзка, в края на месец юли тази година, bgdnes.bg написа: „Още в началото един от шефовете на Гражданско сдружение СИЛА Чавдар Здравков в различни медийни публикации бе обявен за наследник на застреляния в Амстердам контрабандист Косьо Самоковеца. Самият той отрече и обяви, че просто са съседи и приятели с Косьо. Здравков поясни, че имал фирма, която е посредник на компании за охранителна дейност и застраховане в Самоков. Освен в „Сила“ Чавдар Здравков е в управлението и на фондация „Еко-Рома Самоков“. Партньор там му е и настоящият депутат от ДПС Александър Методиев – Бат` Сали. През годините името на Бат` Сали бе забъркано с множество криминални афери и скандали с купуване на гласове.” – край на цитата.

Според членове на организацията лидерът Чавдар Здравков е подал оставка. Те също така твърдят, че тази абревиатура вече не означава „Съюз на интернет любителите на автомобили” – сдружението, организирало масови демонстрации срещу цените на горивата преди две години. Онази структура отдавна се компрометирала и сега СИЛА била „Силна икономика, лоялна алтернатива“ и не подкрепяла никоя партия.

Според справка на „Капитал“ във фирменото отделение на Софийски градски съд обаче няма промени в първоначалната регистрация на „Съюз на интернет любителите на автомобили“ – нито в наименованието, нито в управлението и Чавдар Здравков продължава да участва в сдружението.

One thought on “Депутатът от ДПС Бат’ Сали си назначи за съветник разследван за организиране на престъпна група

  1. Тия типове трябва да си заминат час по-скоро! В неделя се организира пътуване до София в подкрепа на митинга. Не е платено, по скоро хората трябва да си заплатят пътя до там, но който има желание може да дойде.

Comments are closed.