СамокоВест

Ден след победата в Самоков Росен Барчовски подаде оставка

Споделете ни в

Само ден след победата над Азербайджан, Росен Барчовски подаде оставка. Срещата се състоя вчера – 2 септември, в зала „Арена Самоков”. Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол направи изненадващия си ход два мача преди края на участието на България в европейските квалификации. Новината бе разпространена първо от специализирания сайт bball.bg, а пред Гонг селекционерът потвърди с думите: „Имам право да обявя решението си след победа.”

Треньорът се ангажира да изведе отбора в последните две квалификационни срещи за Евробаскет 2013 – срещу Германия на 5 септември и срещу Люксембург – на 8 септември в Самоков. Селекционерът призова националите да забравят за разногласията помежду си и да играят заедно за България.

Пред официалния сайт на БФБ Росен Барчовски казва:  „Ще направя всичко възможно да се класираме. Но независимо какво стане, няма да водя националния отбор след това. Благодаря на отбора, който се готви в тези два месеца. Моля никой да не ги критикува за нищо. Те направиха всичко по силите си и се раздадоха до край. Благодаря на Министерството на физическото възпитание и спорта и БФБаскетбол за условията, които създадоха за подготовка и работа. В тези тежки времена ние имахме осигурени идеални условия за всичко. Лично благодаря на президента на БФБаскетбол Георги Глушков за отношението към мен.
Искам да благодаря специално на капитана Филип Виденов за всичко, което е направил за България и за мен лично. Не искам абсолютно никой да критикува тези, които не дойдоха това лято. Те са имали причини, човешко е. Те са дали много на България и имат още много да дават. Каквото и да стане това лято, светът не свършва и те трябва да дойдат и да помагат на България следващото лято.”