СамокоВест

Две дами оглавиха самоковската структура на „Движение България на гражданите“

Споделете ни в
balgariq na grajdanite
Снимка: www.vestnikpriatel.com

Самоковската структура на „Движение България на гражданите“ избра ново ръководство. Изборът за нови местни лидери на Движението бе наложен поради изтичане на мандата на досегашния председател Владислав Тонев. На събранието присъстваха Димитър Делчев, народен представител от ДБГ от РБ и Стефан Николов, областен координатор на ДБГ.

За председател на местната структура бе избрана Вержиния Лобутова. Тя е специалист в сферата на търговията. Заместник-председател е Силвия Шуманова. Тя се занимава с контрол на производството, каквото е и образованието й. Досегашният председател Влади Тонев остава в ръководството на „Движение България на гражданите“ – Самоков, като негов член. В състава му влиза и Гергана Колева.

Димитър Делчев поздрави новото ръководство за избора. „Не се притеснявайте да говорите, да изразявате гласно проблемите на хората в града. Аз съм насреща за вашите идеи и питания“, каза депутатът.

Делчев коментира, че пред новото ръководство са поставени важни задачи. „Освен Влади Тонев, останалите нямат опит в политическата дейност, но смятам, че Вержиния, Силвия и Гергана ще се справят. Членовете ни от Самоков им гласуваха доверие и съм сигурен, че бързо ще се запознаят с работата и структурата ни тук ще заработи отново с пълна сила“, допълни още Делчев.

„Пожелавам успех на новото ръководство. Местните структури са сърцето на една партия и се надявам в Самоков то да забие силно. Влади Тонев свърши много работа докато беше председател, затова се радвам, че остава в ръководството и ще има приемственост.“ Това каза след избора Стефан Николов, областен координатор на ДБГ за София област.