СамокоВест

Два златни, един сребърен и два бронзови медала за младите ни лекоатлети

Споделете ни в

Състезателите на СК”Рилски атлет” завоюваха 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала от провелото се на стадион Васил Левски състезание „Децата на София”. В надпреварата участваха над 400 състезатели.

С време 42 секунди и 8 десети Ивана Аджова беше без конкуренция в бягането на 300 м и както сме свикнали да я виждаме, отново се окичи със златото. Веселина Алинска е 2-ра в същата дисциплина с резултат 44 секунди и 2 десети. Симона Терзийска зае 6-то място, а Миглена Петрова -15-то. Вторият златен медал спечели лекоатлетката ни Каролина Аджова в дисциплината 60 м гладко бягане със забележителното си постижение от 8 секунди 16 стотни. Вивиан Кръстева спечели бронзов медал, след като пробяга 60 м за 9 секунди 8 десети. Ивана Христова е 8-ма, Никол Тошкова 12-та, Елен Благоева 15-та, Изабел Крамарска е 16-та, Ивана Дамянова 34-та, Ива-Мария Кацова 38-ма, като веднага след нея финишира и Радосвета Парова. При момчетата в бягането на 60 м. Петър Петров е 5-ти, а Даниел Киров 20-ти. Най-малкият състезател, 6 годишният Пламен Марков, финишира 13-ти, като пробяга 60-те метра с време 14 секунди и 3 десети. Самоковка се класира на трето място и в дисциплината тласкане на гюле и донесе втори бронзов медал за отбора. Цветина Баръмова се изкачи на почетната стълбичка с постижение от 7 м 78 см. В бягането на 100 м Камелия Иванова зае 15-то място.

Отличното представяне на СК”Рилски атлет” е заслуга не само на младите ни атлети. Медалите са признание и за всеотдайната и професионална работа на треньора Любослава Николова, като самата тя е кажи-речи на възрастта на възпитаниците си.