СамокоВест

Граждани: Ние също питаме – Колко бона гушна Кренвишо за снего(не)почистването?

Споделете ни в

emil krivoshiev kremvirsho vladimir georgievПредизвикани от Питането на Алтернативен общински съвет – Самоков, група граждани ни изпратиха и своите въпроси към кмета на общината Владимир Георгиев.
На първо място те искат да знаят колко стотици хиляди лева от общинската хазна, считай техни пари, са платени на фирма БКС за снегопочистване. На второ място питат: Защо въпросната фирма е вечният печеливш на обществените поръчки по сметосъбиране и снегопочистване при очевидната некадърност да си свърши работата? От години наред самоковските граждани нямат проблеми със снега по пътищата и тротоарите само през лятото и в зими без една снежинка – справка сезон есен-зима 2013 – 2014 година. Във всички останали случаи, улиците, особено по-малките и тротоарите са непроходими. А тротоарите и пешеходните алеи по правило стават зони за струпване на огромни снежни грамади. Това превръща придвижването на самоковци в истинско предизвикателство, изправяйки ги ежедневно пред риск за здравето и живота им. Защо, питат гражданите, почистващите машини на фирма БКС, когато работят, запокитват събраната снежна маса върху тротоарите, вместо да извозват снега? От разчетените близо милион лева по обществената поръчка е видно, че дейността е финансово обезпечена. Има ли връзка между обстоятелството, че в община Самоков БКС е абониран за обществени поръчки от всякакъв вид и калибър и факта, че неформалният й шеф Емил Кривошиев Кренвишо е абониран за общински съветник от всякакви партии и коалиции? Гражданите питат: Какви неустойки ще внесе фирмата в общинския бюджет заради несвършената работа? Какъв контрол е упражнила Общинска администрация по изпълнението на обществената поръчка? Какви санкции ще понесат отговорните длъжностни лица?
И предлагат: Догодина в листовката, която според новата мода на кметската управа, получихме заедно с данъчните ни известия и от която бе следвало да ни стане ясно за какво се харчат парите ни, да се публикуват снимки на улиците и тротоарите в населените места на община Самоков за периода 5 март 2015 до …..края на април (може би). Междупрочем не знаем колко ни струва и хрумката с листовката!
И на изпроводяк, господине кмете, гражданите Ви молят да им отговорите по подходящ начин, за да се отчетете пред избирателите си как сте се справили със задължението си по снегопочистването.