СамокоВест

Гражданите ни пишат: Цигани режат борови дървета в парк Ридо пред очите на горски патрул

Споделете ни в

Здравейте, реших да ви пиша за поредния абсурд.
Местността Ридо е едно невероятно място, където човек може да се разходи на спокойствие и на чист въздух сред красивите дървета и зелените полянки…Да, ама не!Разхождайки се, този уикенд, станах свидетел на това как цигани като обезумели извозваха боров дървен материал с каруци, бусове и коли.Там имаше и горски патрул, който наблюдаваше извозването, и очевидно им беше разрешил!А циганите,освен че унищожават гората и замърсяват навсякъде около сечището!Като цяло с бързи темпове превръщат тази част от гората в едно ужасно място, пълно с боклуци и отсечени дървета.
Не мога да се примиря с изсичането и замърсяването на гората в красивия ни Рид, в който ежедневно се разхождат и млади и стари хора от нашия град!Това невероятно място за приятна разходка и отдих не трябва да се превръща в сечище и сметище от цигани с резачки и каруци!

One thought on “Гражданите ни пишат: Цигани режат борови дървета в парк Ридо пред очите на горски патрул

  1. С пълно право гражданите сигнализират и основателно негодуват – свидетели сме на всевъзможни безобразия. В случая, обаче, ако не греша, общинското лесничейство е пуснало да се сече борова гора в Ридо, която е била опожарена. Ако е така, това е законосъобразна процедура и по принцип не би трябвало да ни притеснява. Вероятно тук проблемът е в организацията и дисциплината на изпълнението, предвид пълната административна импотентност на ръководството на това лесничейство.

Comments are closed.