СамокоВест

Глутници безстопанствени кучета са истинските господари на самоковските улици

Споделете ни в

Глутници безстопанствени кучета са истинските господари на самоковските улици. Особено проблемни са участъците около контейнерите за смет. Всеки, който се доближи, за да изхвърли отпадъци, се изправя пред сериозен риск да бъде изпохапан от освирепелите животни. Водени от естествения си инстинкт да пазят храната си, те стават опасни.

Но кметът Владимир Георгиев барабар с цялата общинска администрация – нехае.

Ситуацията е тотално безконтролна. Не се предприема нищо кучетата да бъдат прибрани и обезпаратизени. Не се търсят стопани, които биха ги взели да се грижат за тях. При това не малка част от бездомните животни са видимо болни и явно заразни. Това създава друг сериозен проблем. Често те са истинските господари и на детските площадки. Окупират пясъчниците и представляват изключителна опасност за здравето на децата.

А кметът Георгиев толкова се гордее с построяването и откриването им. Мине не мине месец – два и през 100 – 200 метра цъфва нова площадка, винаги с уговорката, че се финансира от европейски фондове. Неотменно кметът реже лентата пред телевизионните камери и под звуците на фанфари и………

Това-там!

Какво се случва насетне никого не го е еня. Важно е единствено да се трошат пари, близо половината от които потъват в личните сметки на основните играчи в процеса.

Преди избраниците ни да се попилеят по скъпи дестинации за развлечения и почивка –

НАСТОЯВАМЕ:

Кметът да предприеме мерки, в най-спешен порядък, за прибирането на скитащите глутници безстопанствени кучета. Настояваме за незабавни действия, за да не се изправим пред столичните трагедии от близкото минало, когато кучета разкъсаха и умъртвиха възрастни, достойни и уважавани хора.