СамокоВест

Георги Даскалов: Соросоиди. Свинщини. И пропаганда

Споделете ни в

Когато през лятото на 96-а Петър Стоянов обикаляше България да се представя като кандидат за президент, той имаше няколко любими фрази, които ползваше на повечето си събрания. Една от тях беше за източниците на информация на българите.

Българите, казваше бъдещият президент, никога не са вярвали на вестници и телевизии и това е така още от времето на комунизма. Обаче, ако комшийката ви подшушне – имам една братовчедка в София и тя ми каза…

Мълвата в България е пропаганда от най-висока класа. Като се усили през телевизора, който се владее от комунистическата партия и нейните разклонения, властта върху масите е абсолютна.

Комунистическата пропаганда произведе няколко много устойчиви аксиоми. СДС разруши селското стопанство. Унищожи индустрията. Разпродаде България за жълти стотинки. Намали пенсиите със 70 %.

С тези твърдения не може да се спори. Те са здраво набити в главите на хората по схемата братовчедката от София ми каза, а Велислава Дърева го потвърди по телевизора.

Няма мърдане.

От най-потребяваните аксиоми в последно време е Сорос, соросоиди, грантаджии.

В България всичко беше прекрасно, чудесно, просто фантастично. Но се появиха Сорос, соросоидите, планът Ран-Ът и ни развалиха рахатлъка.

Милиони хора в България твърдо вярват, че ако Сорос бъде обявен за персона нон грата (научиха и какво е това), ако няма кой да плаща на грантаджиите, ще се възцарят мир и всеобщо щастие, ще се върнат младостта, морето в бунгалата в Ахтопол, саламът „кучешка радост“, шоколадовата вафла от 8 стотинки и хлябът – ах, хлябът, как само ухаеше, когато го докарваха в 4 часа следобед…по 26 стотинки.

Ех.

Така или иначе народът е убеден. Има едни гадни хора по света, дето ден и нощ мислят как да прецакат добрия, боголюбивия, хрисим българин, да вбият клин в православието, да ни скарат с Русия, със сърбите, с нашите…братя.

В същото време по-просветената част от нацията не рачи да слиза до масите. Тя ги презира и си е самодостатъчна.
Комунистите също се гнусят от масите. Но подводниците им – не. Те си вървят из народа и си дуднат.

Една братовчедка от София ми го каза.

Пораженията са огромни. В тази среда не може да има нито един смислен протест, нищо истинско.

Не може човек да каже нормално, че комунистите са освинили всичко, без да гракнат поне десетина души, че е платен, соросоид, грантаджия, агент на империализма.

И докато тези, които все пак искат нормална и европейска България, не слязат от кулите, ще е все така.

Публикувано на фейсбук страницата на автора