СамокоВест

Георги Даскалов: Политическите рискове са минимални или поне в зоната на контрола

Споделете ни в

georgi daskalovЖурналистът Георги Даскалов и главен редактор на сайта „Екипнюз“, представи пред телевизия Европа поредния месечен индекс на политическата стабилност в България. Той е създател на индекса, даващ възможност за обективна преценка и анализ на политическите и икономическите процеси в страната.
Даскалов е познат на самоковци и като главен редактор на вестник „Любословие”. Години, след като вестникът не излиза и в двата си формата, редакционните му коментари все още се помнят и харесват от стотиците му читатели.
Политическите рискове са минимални или поне в зоната на контрола, но социалните и икономическите са със сериозен потенциал за дестабилизация, прогнозира в предаването „Под лупа” авторът на индекса.
Показателят се базира на политическите и икономическите процеси в страната и за отминалия ноември индексът е 45, което е относително нисък показател с потенциал да расте, заяви създателят на индекса и главен редактор на интернет сайта „Екипнюз” Георги Даскалов.
В международен аспект основният риск пред страната е свързан с украинската криза и съответно строителството на газопровода „Южен поток“ на българска територия.
Спирането на „Южен поток” е добра новина за България от гледна точка на това, че така ще се прекрати огромният корупционен натиск от руска страна. Доказателство за него е, че цената на газопровода за една година скочи от 3.5 на 5 млрд. евро и според западни медии тази огромна разлика е попаднала в нечии частни джобове, каза още Георги Даскалов.