СамокоВест

Генерал Атанас Атанасов: Сблъсъкът в БСП е защото обръчи от фирми около Първанов са лишени от порции

Споделете ни в

В основата на възраждането на проекта АБВ стои „лишаването от порции на някои обръчи от фирми около бившия президент“, това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия генерал Атанас Атанасов.

 „Определям нещата на базата на един философски постулат – че в крайна сметка политиката е концентриран израз на икономиката, каза той. „Ще ви обясня този постулат в конкретния случай с изразните средства на един много известен български философ – Ахмед Доган”, допълни генерала. Според него Богомил Манчев е изгорял заради сблъсъкът между Станишев и Първанов”. Напомняме, че Богомил Манчев е собственик на „Риск инженеринг“, свързан с най-големите поръчки в ядрената енергетика у нас. „Срещу Манчев има образувани дела и той беше изваден от енергийния бизнес, защото днешните управляващи решиха, че други хора трябва да се занимават с тази работи, после видяхме, че тук дойде „Уестингхаус“, каза Атанас Атанасов. „Има много сериозни кръгове в БСП, които са засегнати, които са изритани, които са недоволни и от икономическата политика, и основно от кадровата политика, която се води. Те са недоволни от това, че основни кадрови назначения и в държавата, и в икономиката на България, се диктуват от Сараите”, коментира още той.

„Христо Бисеров също изгоря заради тази история. И това е така, защото Доган диктува порциите от сараите”, е категоричен бившият шеф на контраразузнаването.

Относно скандала с подслушванията генерал Атанасов лансира и тезата, че Сергей Станишев е бил подготвен за реакцията на другата страна – на Борисов. „Има нещо, което не е доизказано пред обществото. От поведението на Станишев си правя изводи, че той е наясно със случващото се. Притеснява ме това, за което говори и Румен Петков, а именно, че се възстановяват определени стари практики. „От начина, по който реагира пропагандната машина на властта – моментално, виждаме, че в ръководството на БСП са били много добре информирани, и то детайлно, за това, което готви другата страна, което означава, че с всички средства, допустими и недопустими, е била събирана информация за вътрешнопартийния противник“, заяви още Атанасов.

„Прокуратурата пак е използвана за разчистване на сметки”, завърши той .

One thought on “Генерал Атанас Атанасов: Сблъсъкът в БСП е защото обръчи от фирми около Първанов са лишени от порции

  1. Чак сега разбрах за какво се сблъскаме на опашката за безработни. Ние поне се блъскаме за 300 лв. Направо не мога да си представя какво кюскане е там дето освен пари има и порции.

Comments are closed.