СамокоВест

В „Рила Самоков 2004“ АД – нищо ново!

Споделете ни в

super borovecНа 11 декември 2014 година се проведе Съвет на директорите на „Рила Самоков 2004“АД. Както е известно, основната цел на дружеството е реализацията на проекта Супер Боровец. От страна на Община Самоков в Борда на директорите на дружеството участват двама представители. Към момента това са адв. Екатерина Вададжийска и икономистът Георги Димитров.
Малко предистория – предишните ни представители бяха инж. Евелина Перфанова и инж. Юри Бодуров. При това Бодуров бе избран за председател на Борда на директорите на дружеството. В края на 2012 година стана публично известно, че двамата са получавали солидни суми в това си качество, без да устояват и защитават общинските интереси. В публикацията си „Общински служители получават незаконно пари от фирми” от 1 май 2012 г. СамокоВест написа: „С действията си инж. Евелина Перфанова и инж. Юри Бодуров са нарушили и нормите на Закона за държавния служител. Съгласно чл.7 ал. 3 от него:” Държавен служител може да участва като представител на държавата или общината в органите на управление или контрол на търговските дружества с държавно или общинско участие в капитала или на юридическите лица, създадени със закон, за което не получава възнаграждение.” Независимо от явното закононарушение на общинските служители на заседанието на Общински съвет Самоков от април 2012 двамата бяха преизбрани да представляват общината в „Рила Самоков 2004”АД за още две години. Областният управител обаче върна решението, поради редица нарушения на нормативната уредба при избора им. Последствие Евелина Перфанова и Юри Бодуров подадоха оставки като представители на Община Самоков в дружеството. На заседанието на общинския съвет от 6 юни 2013 година стана ясно, че общото събрание на „Рила Самоков 2004” АД все още не се е произнесло по оставките. Въпреки това Общински съвет Самоков гласува други двама представители на общината – Вададжийска и Димитров. Но в търговския регистър и към днешна дата за Председател на Съвета на директорите е вписан Юрий Бодуров и член Евелина Перфанова.
На проведения в четвъртък -11 декември 2014 година, Съвет на директорите на „Рила Самоков 2004“АД, както стана ясно от отчета на адв. Вададжийска, са били избрани новите членове на Съвета. Заседанието е проведено чрез видео връзка, а представителят на Главболгарстрой е участвал по телефона.  За изпълнителен директор е избран представителят на мажоритарния собственик „Боровец инвестмънт“ Джамила Мохамед Ал Джабри. Директори клас А стават Мусна Мустафа и Уилям Хо, а Теро Халмари – директор клас Б. За Председател на Съвета на директорите е избран Уафа ал Ухри , а за заместник председател – Георги Димитров. На Съвета е взето решение на 9 февруари 2015 г. да се насрочи Общо събрание на дружеството и е уточнен дневния му ред. При липса на кворум следващо Общо събрание ще бъде проведено на 25 февруари.
Ако съдим от изложението на новите ни представители в дружеството, изводът е само един: в „Рила Самоков 2004“ АД – нищо ново!
Дружеството остава в тоталната безбъдещност, а потъналите 2 000 декара най-атрактивни общински имоти, внесени на безценица като апортна вноска в капитала на „Рила Самоков 2004“ АД, остават загубени завинаги за гражданите на общината.                                               Така че, както екипът ни обича да извежда на преден план:
Плачете, самоковци!!!