СамокоВест

В „Повест за училището“ на Магдалена Манчева – училището такова, каквото е

Споделете ни в

Излезе от печат новата книга на Магдалена Манчева „Повест за училището“ на Университетско издателство „Паисий Хилендарски” – Пловдив.
Книгата е художествена, отразява живота и атмосферата в училище, в което учат заедно деца от различни етноси, показва радостите и трудностите на учителите в житейски и професионален план, как да се излиза от сложни ситуации, как да се работи с така наречените „трудни деца”, става дума и за ролята на синдикалния лидер в училището. Тоест, училището е представено такова, каквото е сега, без лакиране на действителността.

Повестта се чете леко и с интерес. Книгата е интересна както за ученици, така и за учители. Едните ще видят себе си като в огледало и ще им даде повод за размишления, а за другите книгата е една морална подкрепа.

На Магдалена Манчева може да се вярва, не само защото е неколкократна носителка на Международното Лауреатско отличие „Най-добър учител” и победителка в Международния Пушкински конкурс за педагози, а и защото като писателка има зад гърба си вече десет художествени книги за здравата връзка между училището и живота.